Ha Steamen veszek egy játékot, majd újra telepítem mondjuk a gépet, akkor megint meg kell vennem, vagy kapok kódot?
Semmilyen kód nem kell, újra megvenni meg pláne nem. Ha megvettél egy játékot, az örök időkre a felhasználói fiókodhoz (Steam Account) lesz kötve. Bármikor letörölheted, bármikor újratelepítheted. Elköltözöl egy másik országba, veszel egy új PC-t, feltelepíted a Steam klienst, belépsz a felhasználóneveddel és jelszavaddal, és a játékaid ott esznek a Steam Könyvtáradban, csak újra le kell tölteni őket. Ha egy játék támogatja a felhőmentést (alapból a legtöbb támogatja), akkor ugyanonnan folytathatod az adott játékot, ahol itthon abbahagytad.
Csak a felhasználónevedet és jelszavadat ne felejtsd el és ne add ki senkinek, ez a legfontosabb. Ha nem tudsz bejelentkezni a fiókodba, minden játékod elveszett.
Én 20 éves vagyok. :)
Egyre több játéknál vezetik be, hogy csak egyszer lehet feltelepíteni, ha pedig újratelepíted a gépet, megszívtad. Ilyen alapon szerintem jogos a feltételezésem. Lehet, hogy számodra egyértelmű a válasz, de én nem vagyok jártas ebben. Egy kicsit bunkósságnak tartom amit írtál négyes.
De most komolyan nem érzed át ennek az életszerűtlenségét? Egy játék nem kis helyet foglal manapság. Leteszel érte 50-60€-t, amennyi platformfüggetlenül a bevett ár főleg tőlünk tehetősebb országokban, egyszer végigjátszod, aztán letörlöd mert kellett a hely, és nem játszhatod újra, csak ha megint megveszed? Minimum a kutya nem venne meg egy ilyen játékot, de igen valószínű, hogy a fogyasztóvédelem és a játékosok rágyújtaná a székházat a kiadóra.
Vagy te, vagy a kocka haverod, vagy a gyk mély értelmű megmondóemberei valamit durván félreértettek. Valószínűleg azt, hogy egy játékot csak egy accounton lehet aktiválni, viszont ettől függetlenül azzal az accounttal akárhányszor akárhány gépre lehet telepíteni (viszont egyszerre csak egyről futhat online kapcsolódva).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!