Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Minecraft szerveren miért nem...

Minecraft szerveren miért nem tudnak fellépni a haverok?

Figyelt kérdés
Letöltöttem több minecraft szervert, bukkit szerver, sima szervert. (. jar és . Exe szervereket is. ) A szerverekkel nem volt gond. YouTube-on néztem több videót is. Az a probléma, hogy nem tudnak a haverok a szerveremre felcsatlakozni. Én localhostal el tudom indíttani a szervert, be is tudok lépni, de se sima my-ip címmel, se hamachi IP-címel nem tudnak felcsatlakozni. Server. Properties-ben az online módot át írtam false-ra, de így se működött, volt olyan, hogy a whitelist. Json-ba kellett be írnom annak az emernek a nevét, akivel akarok játszani, szintén nem működött. (Néztem olyan videót is, ahol a roterben be kell állítani az IP-címet és a portot. Itt csak az gond, hogy az inviteles ZTE routerbe nem tudtam belépni, se a 192.168. 0.1 - se a 192.168.1.1 IP-vel. A router hátulján meg nincs írva, hogy milyen IP-vel lehet belépni, még a jelszó és felhasználó név sincs rajta. (jel. :admin - felh. :admin) Számteküzletbe vettem egy routert, és azt csatlakoztattam az inviteles routerhez. Telepítettem a TP-Link routert a következő képpen. WAN-Only utánna Dynamic IP. Sikerült az internet beállítani. Nem switch módba használtam a másik routerral. Azaz az inviteles (ZTE) routerből a TP-Link WAN portjába dugtam, ezért kellett telepíteni a TP-Link routert. A cmd-ből kiírtam az adatokat (ipconfig (iPv4, stb) beírtam a routerbe. Port:25565 Sok féle képpen próbáltam. A végén arra jutottam, hogy sima minecraft srever. Exe-ét használok, localhoston működött a szerver, de hiábba küldtem el az IP-címet (whatismyipaddress.com) nem tudtak rámcsatlakozni. Hamachis szervernél a server. Properties-be a server-iphez beírtam a hamachi iPv4-es IP-t. (szép fogalmazás ;P), átküldtem a hamachi IP-t, de mégsem működött. Tűzfalat, virusírtót kikapcsoltam, de semmi haszna nem volt. Mi lehet a baj? Szenvedett már valaki ilyennel, vagy hasonlóval? Milyen megoldások vannak még?

2017. márc. 24. 20:31
 1/4 anonim ***** válasza:
A ruteren megvolt a port forwarding?
2017. márc. 25. 06:59
 2/4 anonim ***** válasza:

hamachi-s szerver esetében létrehoztál egy csoportot, ahova mindenki belépett?

Milyen szerver IP-t adtál meg a server.properties fájlban? Mivel ott be kell állítani a TE hamachis külső IPv4 címedet.

Milyen IP-t adnak meg a társaid? Mivel a TE hamachis külső IPv4 címedet kell beadni a beállított porttal (ami alapártelmezetten 25565).

Például:

A TE hamachis IPv4 címed: 14.27.214.197 (ez csak példa, a sajátodat neked kell megnézned hamachiban)

Akkor ezt az IP címet kell berakni a server.properties-be (alapértelmezetten üresen áll)

server-ip=14.27.214.197

A barátaidnak meg multinál EZT az ip-t kell beadniuk a porttal együtt, tehát:

14.27.214.197:25565

2017. márc. 25. 08:41
 3/4 A kérdező kommentje:

(Első kérdező/válaszadó)

Igen a routeren megvolt a port forwarding.

TP-Link routerröl van szó.

Forvarding:

-Add New...

-Service port: 25565

-Internal Port: 25565 (Ez nem miden videóba láttam, hogy ide írtak volna valamit,megpróbáltam nélküle is, meg vele is.

-IP Address: A cmd parancsorból kiírt IPv4es cím.

(Második kérdező/válaszadó)

Hamachis szervernél csatlakoztak azok az emberek

a hamachi-hoz akikkel akartam játszani.

A server.properties fájlban a server-iphez a hamachi

IPv4 címet írtam be.

A haverok meg úgy írták be az IP-címet a minecraft szervernél, hogy csatlakozni tudjanak, (PL.:24.21.264.119:25565)

Így sem tudttak csatlakozni.

A társaim nem adnak meg semilyen IP-címet.

Bocsánat, ha valamit félreérthetően kérdeztem.

Azokkal az IP-címekkel nem tudnak fellépni amit én adtam meg nekik a whatismyipaddress.com-ról, vagy a hamachi-ról.

2017. márc. 25. 09:37
 4/4 anonim ***** válasza:

A Bukkitnak van egy hülyesége:

WiFi:NEM

Vezetékes:IGEN

Valamiért a WiFi-t nem szereti...

2017. jún. 3. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!