Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Hogyan csináljak Minecraft...

Hogyan csináljak Minecraft Bukkit szervert hamachi nélkül?

Figyelt kérdés

Igazából elég jól meg tudom csinálni hamachival, és eléggé "értek" hozzá, de lenne egy pár kérdésem, és jó lenne, ha valaki meg tudná válaszolni ezeket.

Ugye a hamachi az egy tök jó dolog, csinál egy virtuális LAN-t és így bárki fel tud jönni. Most úgy néz ki, fogunk többen is játszani, és egyszerűbb lenne, ha csak felcsatlakoznának hamachi regisztráció és hálózat babrálás nélkül. Néztem róla videókat, de nem értek sokat, az a "localhost" hülyeség sehogy sem megy. Arra gyanakszom, hogy a Router configban kell csinálni valamit. Mindegy, a lényeg az, hogy legyen egy IP, amivel fel tudnak jönni hamachi nélkül. Ez az egyik.

A másik pedig kíváncsiság:

Van a szerverindító:

java -Xmx1024M -jar bukkit.jar -o true

PAUSE

És van ez a "server" cuccban:

online-mode=true

Na, ez a kettő mi? Annyiról tudok, hogy ha törtben játszunk, akkor az online-mode legyen "false". Na de amikor elindítom a szervert, akkor magától visszarakja "true"-ra. A másik pedig a szerverindító. Annál mit jelent a "true" és a "false" a végén?

Az online-mode "true" és "false" váltakozása is érdekel. Akkor miért mondják, hogy állítsuk át?

2017. márc. 19. 03:24
 1/6 adventurer111 ***** válasza:
Az a lényeg a router configjában hogy portot kell nyitni. Ezt általában portforward címszó alatt találod. Most lusta vagyok leírni ezért adok egy olyan oldalt ami minimális angol tudást igényel: [link] A fekete ablakhoz(parancssorhoz) start gomb-> (a keresősávba) cmd-vel lehet megnyitni. java = alkalmazás amivel megnyitja -Xmx = megnyitandó dolognak adandó maximális memória -jar = fajlkiterjesztés -o = módjelölő true = nézze e hogy eredeti e a kliens(most csak írd át false-ra és nem fogja átállítani).
2017. márc. 19. 09:05
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
2017. márc. 19. 13:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem a hamachi nem jó!

A ruteren belül kell port forwarding

Ha eredetis szervert szeretnél akkor az online mod true, ha nem akkor false

2017. márc. 20. 07:17
 4/6 anonim ***** válasza:
valaki szereti töröltetni a válaszokat, jól van.
2017. márc. 20. 14:05
 5/6 A kérdező kommentje:
Ki töröltette? Én biztos nem, mi volt az a válasz?
2017. márc. 20. 16:17
 6/6 A kérdező kommentje:
Szerintem amúgy maradunk a hamachinál, mert mégis csak egy külső program, ami törölhető, így nem kell belepiszkálni a router configba, ráadásul így látom, hogy ki tud feljönni, és ki nem. Ha kirúgom a hálózatból, nem jön fel. Erre ott van a "whitelist", de azért a hamachi bármilyen szerverhez jó.
2017. márc. 20. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!