Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Mi ez a Minecraft?

Mi ez a Minecraft?

Figyelt kérdés
Feldhitett, hogy a youtube mindig kidobott "Magyarországon népszerű videók" közé efféle gémplélllyyyt. Megnéztem az egyiket, de rosszul is lettem. Hogy szeretheti bárki is ezt a fajta játékot? A grafika az egy vicc, szerintem a készítői direktben poénból meghagyták ilyennek. És mit csinált benne a gyerek? Köveket és fákat vert szét főleg. Nem értem. Van sok jó játék, mire fel ez a nagy népszerűség? Én pl. a Call of Duty- val meg ehhez hasonlókkal játszottam. De azokkal is eleg ritkán. Hogy köthet le bárkit a minecraft? Meg az egy másik kérdés: Minek készít róla videót? Nem érdekel, hogy ki mivel tölti el(értelmetlenül) az idejét. Csak érdekel, hogy mi benne annyira jó.

2017. jan. 28. 01:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Most írhatnám, hogy mi benne az élmény, de ha nem olyan típus vagy, aki a Minecraftot értékelné - vagy rosszabb, eleve elhatároztad, hogy te csakazértis utálni fogod a játékot - akkor minek? Inkább lövöldözzél csak tovább a COD-ban, ha te azt szereted.
2017. jan. 28. 01:45
 2/11 Amarok Tonrar ***** válasza:
100%
Ez évek óta így van, naaaagyon lassú neted lehet, ha csak most ért oda. Megvoltak a kezdetek, a fejlesztések, a rajongók és ellenzők, a paródiák, a fanfiction-ök, a hanyatlás, stb. Van 8 éves a játékosok között, de van 80 is. Népszerű és utált egyszerre. Mit tehetsz vele? Nem figyelsz rá. Nekem is ugyanaz a youtube jön be, ha beírom felül, mint neked, csak más ajánlásokkal. Attól még nem kattintok rá, nem nézem meg, nem vagyok kiadva miatta. Engem sem érdekel, nekem sem tetszik, én sem játszom velem, nem látom értelmét. Nem nekünk készült. De akkor ott a Pokémon Go, a Counter Strike, a Call of Duty, a Battlefield, a Grand Theft Auto. Vannak róluk temérdek videók, weboldalak, mégsem kényszerít rá senki, hogy foglalkozzak velük. A Call of Duty, az Assassin's Creed vagy a Far Cry ugyanolyan túlrajongott tucattermék, mint a Minecraft. Legutóbbi legalább más. Nem mondom, hogy jó értelemben, de más. Máshogy rossz. Vagy ha nem rossz, hát nem nekem való. Kiemelhetnél bármilyen hasonló címet, hogy miért játszik vele valaki. Nekik tetszik, neked nem. Na és? Ne nézz róla videókat, probléma megoldva.
2017. jan. 28. 03:29
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A grafika részben technikai okok miatt lett ilyen, részben pedig ez a játék stílusjegye. Az indie hullám elején igyekeztek az egyszerű, retro grafikát visszahozni.

Van survival módja, ami ideig-óráig kihívást jelent. Van creative mód, amiben lényegében bármilyen nagyszabású dolgot meg lehet építeni. Ezekkel "LAN-on" haverokkal jól el lehet lenni, mivel a szabályok egyszerűek, nem kell semmit megtanulni az alapokon kívül. Aki már unja az építkezést, az első körben elkezdhet redstone áramköröket építeni, illetve command blockok parancsokkal már összetettebb játékokat/mechanizmusokat is meg lehet valósítani.

Második körben pedig vannak online szerverek különféle modokkal, pluginokkal. Ezen is tovább menve vannak egészen extrém modok is, amikben több a kihívás, összetettebb rendszereket tudsz építeni.

A Youtube videókról nem tudok nyilatkozni. Sok van belőlük, a minőség nagyon ingadozó, de úgy látszik van (vagyis volt) rá igény. Maga a jétk épp azért jó, mert rém egyszerű kitanulni, ruggalmas, és könnyen modolható. Van benne sok 100 óra játékidő. Ugyanazért lett népszerű, mint a maga idejében a cs1.6, vagy a cod2.

2017. jan. 28. 05:40
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Csak egy kicsit furcsa nekem, hogy van akit ilyen jól leköt ez a (Számomra) unalmasnak tűnő játék. De szive joga. Én se nagyon játszok mostanság. A cod2 volt a kedvencem. Ha már játszom legyen izgalmas, és legyen benne kihívás. Dehát kinek mi a kihívás. Csak mondjuk azt nem értem minek kell gameplay. Bármiből, bármelyik játékból is. (az kivétel ami segítséget nyújt, tehat hasznos) Azért fel
2017. jan. 28. 14:42
 5/11 A kérdező kommentje:
Na véletlenül elküldtem, mert meg nem fejeztem be. Azért feltöltik a youtubera, hogy nézettséget szerezzenek?
2017. jan. 28. 14:43
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem mondom, hogy engem sokáig leköt, 1-2 hét után mindig abbahagyjuk a lan szerót. Viszont ne ítélkezz úgy a játékról, hogy egyáltalán nem ismered.

Én főleg creative-ban játszottam, azon belül pedig óriás építményeket (pl. Parlament, vár, szobrok, sziget, felhőkarcolók), és minigame-eket (pl. körszámlálós versenypálya, automatizált cs1.6 bunnyhop pálya, járművek, pontszámlálós dust2, akadálypályák) készítek.

Nyilván komolyabb dolgokat is lehet készíteni, csak türelem kellene hozzá. Modpackokkal meg aztán tényleg el lehet rugaszkodni az alapjátéktól. Pl. Direwolf20-ban van full automatizálás, reaktorok, minden, és vannak RPG-s modok is, ahol vannak küldetések, esetleg sztori is.

A gameplay meg hát.. azért hódít, mert a videósnak kevés munka, a néző pedig sok órányi tartalmat kap. Most lehet vitatkozni, hogy mennyire igényesek, de üzletileg működnek. A Minecraft azért (volt) népszerű, mert akár 1-2 hónap játék után is el tud bárki kezdeni streamelni, és mivel ennyire egyszerű, mégis rugalmas a játék, így 5-35 éves korig széles közönséget le lehet vele foglalni. Ma már mindenkinek a könyökéből jön ki, így új csatornát csak Minecraftra ma nem lehet felhúzni.

2017. febr. 2. 17:10
 7/11 anonim ***** válasza:

Mindenkinek más az érdeklődési köre. Téged nem köt le az ilyen játék, mást meg igen.

A gameplayekkel ugyanez a helyzet. Néhányan szeretik megosztani másokkal a saját játékukat, a tapasztalataikat/érzéseiket közben. És van, aki szereti nézni őket. Persze vannak, akik inkább feltűnési viszketegségből vagy haszonszerzési vágyból próbálkoznak ilyesmivel, de ők általában nem a sikeres kategóriába tartoznak.

Már nagyon régen elmúltam 8 éves, mégis voltak alkalmak, mikor összejöttünk barátokkal privát szerverre építkezni, túlélni, szórakozni. A Minecraft gyakorlatilag egy virtuális LEGO, de annál több is egyben.

2017. febr. 2. 18:02
 8/11 A kérdező kommentje:
Nekem is az egyik kedvencem volt a LEGO. Még kiskoromban . De főleg nem a játékkal van a problémám, hanem a gameplayekkel. Annyi van belőlük mint a tengerben a vízcsepp. Ha valakinek tetszik a játék akkor játsszon vele. Ne nézze.(kivétel ha haszna van belőle)
2017. febr. 3. 19:40
 9/11 Zsanika22 válasza:
Én azért szeretem nézni a gameplayeket mert ott megvalósítják amit én nem tudok.. vagy ötleteket ad... vagy egyszerűen jókedvre derít! Én is játszok a játékkal de mégis jobban élvezem néha a videók nézését.
2017. febr. 3. 23:56
 10/11 A kérdező kommentje:
Persze, ha hasznos akkor már ahogy korábban mondtam akkor nincs Velük baj. Csak sok esetben idegesítően kiadja őket a népszerű vidik közt.
2017. febr. 4. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!