Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Gyerekkorunkban szülinapi...

Gyerekkorunkban szülinapi zsúrokon játszottuk ezt a játékot. Melyik játék lehet ez?

Figyelt kérdés
Megpróbálom leírni amennyire emlékszem rá, hátha valakinek eszébe jut ez a játék. A játék előtt kihúztuk, hogy ki a gyilkos, az áldozat, a szemtanú és a nyomozó. Aztán lekapcsoltuk a villanyt és mire felkapcsoltuk valaki áldozatul esett. Gondolom a lényeg az volt, hogy kiderítsük, ki a gyilkos. Nem rémlik esetleg valakinek? A válaszokat előre is köszönöm.

2017. jan. 17. 19:55
 1/1 anonim ***** válasza:

Szerintem ennek rengeteg változata van, én "gyilkosos"-ként ismerem rendőrrel, orvossal, két gyilkossal, (esetleg csonkolóval), és nem előre húztunk sosem, hanem volt egy játékvezető, aki kijelölte ezeket az embereket. A többiek a "város" lakói. Este alszik a város (azaz mindenki becsukja a szemét). A gyilkosok mutogatással megölnek valakit, utána az orvos megpróbál megmenteni valakit (nyilván nem tudja, kit öltek meg a gyilkosok, így véletlenszerűen bök), a rendőr pedi rámutat valakire, és a játékvezető bólintással vagy fejrázással jelzi, hogy gyilkos-e.

Utána felébred a város, meghal valaki reggelre, ha az orvos nem pont őt gyógyította meg. A város lakói elkezdik megtárgyalni a történteket, ki hallott, látott valamit. (Itt a gyilkosok, rendőr stb. befolyásolhatnak.) Egy kör alatt két embert lehet megvádolni, ha megvádolták, kézfeltartással lehet szavazni, mondjon-e védőbeszédet. Ha a városlakók fele igennel szavaz, védőbeszédet mond, ha az nem elég hatásos, szintén többségi kézfeltartással a város lakói "kivégzik". Lehet, hogy ezzel a gyilkost lövik ki, lehet, hogy ártatlan polgárt... És így megy tovább, ameddig vagy a gyilkosok nyernek, vagy sikerül elkapni a két gyilkost.

Lehet, hogy tökre nem ilyenre gondoltál, de nekem ez maradt meg gyerekkorból (meg későbbről is, táborozásokról). De szerintem ahány társaság, annyiféle verziója van ennek.

2017. jan. 17. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!