Miért annyira felkapott az Overwatch? Miért veszik meg olyan sokan?
Kicsit sem olyan, mint a TF2. Az Overwatch úgynevezett "hero shooter" (hős-lövölde), ahol a különböző karakterek különleges képességeinek használata legalább olyan fontos, mint a pontos célzás. Ha pl. egy területre ható csapdát vagy gyógyítást rossz helyre raksz le, azon az egész meccs elbukhat.
Na és ami nagyon fontos, és sehol sem hangsúlyozzák eléggé: az Overwatch csapatjáték, létfontosságú az együttműködés és a kommunikáció. Lehet persze a gép által összesorsolt csapattal is próbálkozni, de egy kicsit is összeszokott banda fel fogja törölni veletek a padlót. Sokan ezért csalódnak a játékban: elég lehangoló folyton veszíteni a csapat miatt.
Én kipróbáltam, és számomra borzalmasan hamar megunható volt. Hiányzott belőle a mélység, a fejlődés érzése, a munka. Ilyen kis egyszerű cucc, belépsz, tolsz pár meccset, aztán jöhet valami más, amibe jobban bele tudod vetni magad.
Oldalakat írhatnék a marketingről, a hype-ról, a reklámok emberi agyra gyakorolt hatásáról, de felesleges. A játékosok 90%-a azért veszi meg a játékot, mert szanaszét lett reklámozva, és hypeolva. Ez így megy a szórakoztatóipar minden elemében. 15000 Ft idehaza, ennyit soha életbe nem adnék érte. Játszottam más heroshootert is, az 300 óra után sem lett unalmas, mert kb. 10x változatosabb mint az Overwatch, de nem volt reklámja. Meg is bukott rendesen.
A játék maga egyébként egyáltalán nem rossz, de ami körülötte folyik, az nem szól semmiről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!