Csak szerintem kellene a Walking Dead telltale games játéknak filmet csinálni?
1: Ebben igazad van, hiszen az a jó a játékba, hogy te szabod a történetét
2: Oké, hogy a sorozatból csinálták, de tegyük fel, hogy sorozat szólna Lee-ről meg Clem-ről. Véleményem szerint jobb lenne, mint az "igazi" sorozat. Csak kiváncsi voltam mások véleményére erről. c:
Azis igaz, hogy akkor a kérdést úgy is feltehettem volna hogy: A sorozat története jobb v. a játéké
Egyébként ha baromi sok pénzem lenne, alapítanék egy filmstúdiót és ugyanilyen koncepció alapján forgatnék sorozatokat, ahogy a Telltale Games csinálta: a döntéseid alakítják a történetet. Nyilván ez a fajta sorozat csak online streaming szolgáltatók platformján működne (HBO GO, Netflix, Disney, stb) hiszen tv-ben/moziban ezt leadni nem lehetne. Bár... mondjuk megoldható lenne az is, hogy pl. vehet olyan mozijegyet plusz felárért amin lenne egy QR kód, aminek a segítségével egy applikáción belül a döntési helyzetekben megáll a film, kiírja a lehetőségeket és az appon belül lehet dönteni. És ugyanúgy viszonylag kevés idő lenne a döntésre, mint a Telltale játékokban.
De az a baj a filmekkel, hogy másfél-két óra az, amit egy seg.gel végigül az ember, hogy ne érezze azt, hogy hosszú a film. Azalatt egy ilyen koncepció nem tud kiteljesedni. Ez csak a sorozatoknak állna jól, ahol lehetne valós karakterfejlődést is csinálni.
Természetesen ahhoz, hogy ez működjön, kell a kegyes hazugság: a néző érdemben nem tudja befolyásolni a sztorit, azt mi meséljük el, de bizonyos pontokon hagyjuk, hogy beleszóljon, alakítsa. Gyakorlatilag a Telltale beszélgetős jelenetei lennének átültetve a sorozatra, a harc jelenetek ugye simán lepörögnének és lennének ugyanolyan részek is, ahol csak nézzük az eseményeket, nincs beleszólásunk.
Egy-egy évad pedig ugyanúgy többféleképpen fejezhető majd be, de mindegyik ugyanazt a történetet mesélné el, maximum az változna, kivel mi és hogyan történik. Tart már ott a mozgóképtechnológia, hogy ez kivitelezhető legyen. Gépen egérrel kattintással döntesz, tv-n távirányítóval, mobilon tableten koppintasz.
Szerintem egy ilyen sorozat óriásit szólna a megjelenésekor, mint tette azt a Telltale TWD-je is az első szezonnal mikor megjelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!