Tudnátok ajánlani valamilyen szerepjátékot kezdőknek?
Heló!
Így eléggé leszűkül a kör.
Innen választhatsz esetleg: [link]
űegyébknét ami még szóba jöhet, azok a társasok. Amitn em fordítottak le magyarra, ahhoz is nagyon sokszor lehet rajongók átlali fordítást találni, mondjuk az egész szabályköynvről - lásd The Elder Sing.
Érdemes elgondolkodni az oylan játékokról, mint a Descent: Journeys in the Dark, Arkham horror, vagy a lightosabb Elder Sign mondjuk...
Egyik hosszabb, másik rövidebb, összetettebb, lightosab... Mindenki talál kedvére valót, és szerintem egy próbát megér - jobban kaphatóbbak rá az emberek, mint az igaz szerepjátékra, ahogy én látom.
Én mindenkinek elsőre a Kard és Mágiát ajánlom. Magyar, ingyenes, és kiválóan magyarázza el, mi is ez a játék (a kalandmesternek szóló Mesélői Irányelvek egyenesen a legjobb ilyen kiegészítő, amit valaha is olvastam).
Még egyszerűbb a DungeonSlayers:
És még annál is a Barebones Fantasy:
Valamint személyes kedvencem, a D6 Fantasy:
Az lfg.hu-ról történő letöltésekhez regisztrálni kell az oldalra, de ennyit igazán megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!