Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Ismerősömmel 2 napja ezen...

Ismerősömmel 2 napja ezen vitatkozunk igazam van?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy ismerősöm csinált a facebookon egy saját oldalt ami konzoljátékokkal foglalotoskodik

Ért a konzolos dolgokhoz nagyon ott van a témában ez tény

Az oldal lényege hogy játékokat kiegészítőket árul konzolokhoz eladásra mint egy rendes webshop vagy bolt

De szerintem ez illegállis hogy pont a facebookon hirdet játékokat

Mert úgy csinálja hogy rendes lista található az oldalon amiből válogathat a vevő(sok sok játék 360tól egészen PS4ig)

de ez így illegális nem? Hogy egyik boltból rendel aztán eladja másik meg hogy pl csak egy facebookos oldalon hirdet egy EA terméket (példaként)?

Ezeknek a játékszoftvereknek a hirdetéséhez kell valami külön papír én úgy tudom

2016. okt. 27. 18:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha adózik utána és ad róla számlát, akkor legális.
2016. okt. 27. 18:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Tud azzal takarózni, hogy magángyűjteményt ad el darabonként. De amúgy necces, mert ugye ez nem egy adok-veszek / csere-bere oldal, hogy eladsz pár játékot, hanem ipari szinten nyomja. Nem tudom, én azért óvatos lennék ezzel, nehogy egy NAV rászálljon vagy bármi.
2016. okt. 27. 19:12
 3/5 A kérdező kommentje:
Ha becserélne vagy beszámítana játékokat mellette az is illegális tevékyenségnek minősülne?
2016. okt. 27. 19:19
 4/5 anonim ***** válasza:

Engem az érdekelne, hogy ki az az idióta aki ilyentől vesz?

Azt írod boltból rendel és azt adja el. Na már most a bolt már rátette a hasznát, a haverod meg ráteszi a sajátját pluszba? Ki veszi meg 1-2-3 ezerrel drágábban tőle, mint bármely más boltból?

2016. okt. 27. 19:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom hol van a határa annak, hogy magánszemélyként hirdethetsz, és hogy cégként kéne üzemelni. Mert persze vannak olyan hirdetések a neten, hogy csere is érdekel, de az megint más.

Lehet ebben az esetben tényleg jobb, ha cégként üzemel, adózik, számlát ad.

Lehet ezt a kérdést inkább itt kéne feltenni:

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek

Jelentettem, hogy rossz kategóriában van, mert hiába játékokról szól a kérdés, alapvetően a kérdés nem a játékokra irányul.

2016. okt. 27. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!