Melyek azok az angol szavak, kifejezések amelyekkel legtöbbször találkoztok videójátékok használata közben? (PC, PS, Xbox stb. bármilyen műfaj) Ismeritek is a jelentésüket?
Előre is köszönöm a válaszokat.
A kíváncsiságom és egy beadandó miatt kellene a válasz. :)
Egész biztosan állíthatom, hogy 8. osztályban a Fallout 3 miatt tudtam angolból alapszintű vizsgát tenni :'D
FPS játékokból szerintem csak vezényszavakat, kiabálasokat, indulatszavakat jegyez meg az ember, esetleg katonai kifejezéseket (pl.: support/suppression, natur, conquer, go through there!,need/want/kill szavak kb összes szinonimája, fegyverek részei: magazine, iron sight, scope, bipod stb., 2.vhs játékokból: axis-tengely, allies/alliance, annex, occupied, puppet, depend), amiket máshol is használhatsz.
Kb. felsorolhatatlan mennyi ilyen kis szó rakad rá az emberre.
Viszint a megtanulható szavak skálája sokkal nagyobb szerepjátékoknál, vagyis történetre összpontosító játékoknál.
Ami legelőbb jutott eszembe példa az "It's pleasure doing business with you!" kifejezés a Fallout 3-ból, amit konkrétan elsütöttem már később középfokú angol vizsgán szituációknál.
Sok kifejezét, mondatot jegyezhetsz meg esetleg GTA közben is, meg igazából bármilyen hasonló "sztoris" játékkal.
Assassin's Creedből néha mai nalig beugranak kalózdalok, amiket dúdolgatok magamnak! :D
Szóval bármilyen angol ("sztoris") játékból megtanulhatsz rengeteg mondatot, kifejezést, szót. Persze angol beszéd mellett legyen felirat, de egy idő múlva már nem lesz rá szükség. :)
Nekem CoD 4-ből ragadt meg egy rakat:
Loosing/Securing A, Alpha, B/Bravo, C/Charlie
Changing mag
Tossing smoke
Cover me, I'm reloading.
Take no prisoners, comrade.
You are the only one, finish the mission, comrade.
Frag out!
The UAV is online
Helicopter supporting standing by
Airstrike standing by
Köszönöm a válaszokat, elég nagy segítség, ment a zöld kéz.
Hát igazából most így nem is tudnám megválaszolni, hogy konkrétan milyen szavak vannak játékokból. Én alapvetően sokat foglalkozok angol nyelvű szövegekkel és a legtöbb szóval úgy vagyok, hogy valahol már hallottam/olvastam.
Amiből a legtöbbet tanultam az mondhatni egy zombi túlélős játék (7 Days to Die) ahonnan konkrétan minden addigi ismeretlen tárgyat, anyagnevet stb. elsajátítottam akár chainsaw, vagy lead, de régebbről pedig inkább az Age of játékokból az egységek nevei, és minden egyéb.
Itt most leginkább olyasmire törekszem, hogy egy általános listát ki tudjak alakítani, ami jó arra, hogy szinte bármelyik játékban előfordul.
Jó tippeket kaptam, köszönöm még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!