Lehet "Gamer"-nek nevezni olyan játékost, aki még nem játszott a GTA: San Andreas-szal vagy a GTA 4-gyel?
Mindenki gamer aki videojátékkal játszik, nem? (game = játék, videogame = videojáték).
Régen pejoratív volt kockának nevezni azt aki állandóan a gép előtt rohad és játszik. Ma már menő lett és gémer a nevük, de ugyanazt csinálják.
Kocka=Sokat játszik
Gamer=Tud játszani
#4-es, jó nagy ellentmondást írtál. Aki tud játszani az sokat játszik, mert 2 perc után nem fogsz jól játszani egy játékkal sem, pláne ha valamilyen MMO-ról vagy FPS multiplayerről van szó.
Kérdező, szerintem nem attól lesz valaki gamer, hogy minden megjelenő játékkal játszik. Szerintem is szubjektív, hogy kinél mit jelent a gamer szó. Nálam pl. azt jelenti, hogy ez neki egy hobby, egy életforma. Mint aki rendszeresen jár horgászni, vagy testépítő, stb. Ezzel foglalkozik, erre költi a pénzét, ebben a világban van benne, ilyesmi emberekkel barátkozik, stb. De attól, hogy én leülök pár naponta 1-2 órát GTA Onlineozni, attól még nem vagyok gamer.
Nekem ez nem egy életforma, nem hobby, nincs is úgy időm rá gyerek meg feleség mellett.
Javitom amit a 4-es irt. Ez igy lenne:
Kocka= csak játszik
Gamer= tud jatszani
Köszönöm a válaszokat!
Van igazság abban, amit írtatok. Azért írtam a GTA SA-t és a Négyet, mert ezek igazi klasszikusoknak számítanak szerintem. Eddig úgy gondoltam, hogy kötelező darabok minden játékosnak.
Az én véleményem a "gémerségről" az, hogy attól gamer valaki, ha (ahogy korábban is írták)TUD játszani. Értem ezalatt azt, hogy ha elakad a játékmenetben, akkor megpróbálja kitalálni (és ki is találja), hogy hogyan tovább, és nem a YouTube-on nézi meg, hogy mi a megoldás.
Tudja, hogy egy adott szituációban mit (kéne) tennie, online játék esetén a csapattársakkal össze tud dolgozni, és azt is tudja, hogy mikor kell a géptől felállni, a konzolt letenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!