Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Mit hogyan kell csinálni a...

Mit hogyan kell csinálni a Civilization 4-ben?

Figyelt kérdés
Megszereztem a Civ 4-et PC-re, de fogalmam sincs, hogy mit kell csinálni. HOl találok meg cselekvéseket? Pl. építkezés, támadás, stb. Mert bejártam már egy jó nagy területet, találkoztam különböző népekkel, de nem tudok mit csinálni.
2010. ápr. 24. 15:51
 1/2 anonim ***** válasza:

Huhh. Ha még jó így egy fél év után a válasz, akkor tessék: (sokat írtam, bocsi)

Ha van magyarosításod, az jó, de megpróbálom angol egységekkel elmagyarázni:

- Szóval, mikor elindulsz BC. 4000-ben, valamelyik civilizációval, kapsz egy harcost/felderítőt és egy telepest. Ha azzal letelepszel egy idális helyre, (folyó a farmoknak, dombok a bányáknak, egy-két szabad üres mező a házikóknak.

Ha letelepültél, érdemes oda, ahova leadja először a telepest, általában az egész jó. Ilyenkor égető szükséggel, én legalábbis le szoktam gyártani 3-4 munkást, azaz worker-t, amikkel a fentebb említett fejlesztéseket tudod végrehajtani egy ploton. Például bányát csak dombra tudsz építeni, ha nincs a városod közelében domb, akkor tudsz műhelyet építeni, ha kikutattad asszem a fémöntést.

A városodnak 3 alapvető nyersanyagra van szüksége: -élelem, az a szelet kenyér, vagy ha egy ploton több mint 5-t kenyér kellene megjelenjen, akkor egy egész kenyér lesz. Ezt farmokkal, illetve halász csónakokkal tudod biztosítani, ettől lesz a néped többen( a szám a városod neve mellett). Minnél nagyobb annál több ilyen plotot tudsz működtetni, vagy híres emberbe fektetni.

A termelés, vagyis a kalapács. Ezzel építkezel. Ezt a bányák, a műhelyek, esetleg vízmalmok, és fűrésztelepek biztosítják. Minnél több van annál hamarabb lesz kész egy adott egység, vagy épület, vagy valami projectet.

Illetve az arany. Ebből fedezed a kémkedést, kutatásokat, illetve, ha akarsz, a kultúrát. Minden város fenntartási költsége van. Egy alap a főváros távolságában, illetve, későbbiekben a civs, azaz ezek az alkotmányok, vagy nemtudom mi lehet ez magyarul. Mint az Emancipáció, vagy a vallásszabadság.

Ezek arányában érdemes kiválasztani a városod helyét. Támadni egy civilizációt úgy tudsz (nem javaslom a háborúzást ameddig nem érsz el legalább a buzogányos-íjpuskás-trebusé trió, addig felesleges, szinte biztos a kudarc. Illetve később bármikor:D

Úgy tudsz, hogy ALT-al rákattintasz jobb oldalt valamelyik civilizáció nevére.

Építeni, ha a város nevére rákattintasz, felhozza lent a listát:)

Amúgy, ha belemész, hogy Advanced->load mod->training, akkor Sid Meier személyesen elmagyaráz mindent.

Ha érdekel több keress fel e-mail-ben.

Sok szerencsét ehhez a kitűnő játékhoz!:)

2010. júl. 24. 20:32
 2/2 anonim ***** válasza:
hú, köszönet a magyarázatért, annyira megtetszett miközben olvastalak, hogy letöltöm :D
2011. aug. 3. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!