Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Pókert szeretnék tanulni, ezt...

Pókert szeretnék tanulni, ezt hol, és hogyan tehetném meg neten keresztül? Mi a legjobb módja?

Figyelt kérdés
E-könyvekek címeit, oktatóvideókat, és bármiféle tippet, ötletet, tapasztalatot szívesen veszek, legjobban egy E-könyvnek örülnék. Kezdő vagyok, de (ha jól haladok) érdekelne nem csak a kezdőknek szánt anyagok, hanem haladó/profiknak szántak is. Továbbá meg szeretném kérdezni, hogy valóban lehet némi pénzt is keresni vele? Mondjuk zsebpénz kiegészítésnek. Ha igen, körülbelül mennyire számíthatok középhaladóként, haladóként, és mondjuk profiként? (régebben egyébként haladó szinten tudtam pókerezni, pár éve volt már, azóta rengeteget felejtettem)
2010. ápr. 13. 12:35
 1/2 anonim ***** válasza:

Texas Holdem

A Texas Holdem a világ legnépszerűbb póker játéka.A szabályai nagyon hamar elsajátíthatók,de tapasztalatnak egy élet is kevés.

A Texas Holdemnél 2 kártyát kap minden játékos..Középre 5 lap kerül ezek a közös lapok.Ezeket bárki felhasználhatja.tehát 7 lapod van amiből azt a legerősebb 5 lapból álló kezet kell összehozni a legerősebb kombinációt alkotva.a.Ez azt jelenti ,hogy nem kötelező felhasználni a kezünkben levő lapokat,hanem mind a 7 lapot használhatjuk akár csak a többi játékos.

Az osztás

Az osztás alatt azt értjük mikor a Dealer(osztó) gombon levő ember kiosztja a lapokat, az órajárással megegyezően.2 lapot kap minden játékos,de ezt a 2 lapot csak ő láthatja senki más.

Pre-flop

Pre-flop a játékosok megteszik a licitjeiket.Legelőször a nagyvak után levő játékos kezdi a licitet.Az órajárással megegyezően folynak a licitek.Nem kötelező játékban maradni el is dobhatod a lapodat, amit szakszóval foldnak(dobás) hívunk.De ha játékban akarsz maradni akkor megadhatod(call) vagy emelhetsz(bet) a lapjaidtől függően.

Flop

Flopnak azt nevezzük mikor az asztalra közös lapként 3 lap kerül kiosztásra.Ezek a lapok felfordítva vannak és mindenki látja őket, és bárki használhatja.A lapok kiosztása után kezdődik megint a liicitkör, de itt már a kisvak kezdi a licitet nem a nagyvak melletti játékos.Itt is emelhetünk,tarthajuk vagy akár el is dobhatjuk a lapot.Ha mindenki eldobja a lapjait akkor az egyedüli bennmaradt játékos viszi a potot(középen levő összeg)

Turn

A negyedik lap is kiosztásra kerül.Ugyanúgy a kisvaktól kezdődik a liciit mint a flopkor.A turnon ugyanazt csinálhatjuk mint a flopon.

River

Az utolsó v agyis az ötödik lap kerül középre közös lapként.Összesen a 7 lapod van amiket felhasználhatsz.Kezdődik megint a licit kör a megmaradt játékosokkal.

Showdown

Itt eldől,hogy a 7 lapot felhasználva kinek van a legjobb keze.A legjobb kézzel rendelkező játékokos nyeri a potot.Előfordul,hogy 2 vagy több embernek azonos erősségű lapja van,ilyenkor a pot annyi részre oszlik ahány játékos felé,ahányan azonos erősségű de győztes kézzel rendelkeznek

Ha ki szeretnéd próbálni tudásod akkor pedog [link] (ingyenes mmo póker, de tényleg)

[link]

2010. ápr. 13. 14:38
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi az új infókat! Nekem a Texas Holdem a legszimpatikusabb, lévén, hogy régen is azt játszottam, de azt hiszem nem ártana elsajátítanom a többit is.
2010. ápr. 13. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!