Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Hogyan tudnék játékot fordítani?

Hogyan tudnék játékot fordítani?

Figyelt kérdés

Kell hozzá programozás mert ha nem akkor is a játék fájljaiban értelmetlen dolgok vannak kb. ilyenek:

}?????????????ÁđĐ stb.

Nagyon de nagyon köszönöm előre a játékokat

Választott játékom: Ben Jorden Paranormal Investigator Case 4 Horror at Number 50.

2016. jún. 12. 16:22
1 2
 1/11 Amarok Tonrar ***** válasza:
Hol és milyen kiterjesztésben tárolja a nyelvi fájlokat?
2016. jún. 12. 16:24
 2/11 A kérdező kommentje:
Van egy Adatbázis fájl és van még 1 Alkalmazás fájl (olyan mit a telepítések, futtatók)
2016. jún. 12. 16:37
 3/11 A kérdező kommentje:

Nyelvi fájlok? Nem tudom mik ezek....

Ilyen program nyelvnek tűnik itt van bemásolva egy kis részlet: MZ?   ?? ? @  ş ? Í!?LÍ!This program cannot be run in DOS mode. $ 1î??uŹűîuŹűîuŹűî??îeŹűîs?ńî#Źűî*?ńîBŹűî,?čîŹűîuŹűîaŹűîö?őî]Źűî?čî~ŹűîuŹúî?ŹűîC?đîoŹűîC?ńîĂŹűî??ýîtŹűîRichuŹűî PE L ŕ?A ŕ 

đ @! /) P! @) @     `)        XQ) Đ @) X UPX0 @!   ? ŕUPX1 đ P! â  @ ŕ.rsrc @)  ć @ Ŕ 1.22 UPX! |đ5eŁŹ?)

ß Đ & dţď??U?ě?ě?USVW?B?Ŕtk

?u+Ć? ż??ß ?ĂK?J#Ř+Î?]üŤ3?E?EA0;Î?Ýý?~?Î+Ë?ů??Ž?UMŹ]#ö?ľgo?Rt#Ë$ÓŤ4?X;Ód??ÍűÓ+Ń?ŇaZë?Ő3É? ď?ű?8?P?Mü?ŕ?f Ýřg?;ěÝěď?Ę?]?[?Ŕ??-ţŢ??ŤL?@ŰO_w}ťŢ??Uđ?ŕ?

ŁŁuü'ô2?5Čěöß$Őô?Ń?M$Ť<' ?~p? ?É|A#O?ĐAwě??Á?ô3ŔŠ=|żt?

Ha ezek a nyelvi fájlok akkor ezt egy Alkalmazás (futtató) fájlban tárolja :/

2016. jún. 12. 16:41
 4/11 Amarok Tonrar ***** válasza:
Gondolom megnyitottad egy szövegszerkesztővel. Rá kellene keresned, hogy van-e valami program, amivel ki tudod szedni belőle a szöveget.
2016. jún. 12. 17:24
 5/11 A kérdező kommentje:
Például hogyan keressek rá? vagy milyen opcióval társítsam hozzá mert most Winrarban van a fájl ki kéne csomagolnom?
2016. jún. 13. 13:08
 6/11 A kérdező kommentje:

Most küldtem a játékfejlesztőjének egy levelet mert megadta a játéknál az e-mail címét. Röviden azt írtam bele, hogy: "Szeretném lefordítani a játékot, de ehhez a játék fájljaihoz lenne szükségem." Persze angolul.

Hosszabban: Hi guys! I want to translate the "Ben Jordan Case 4" game was Hungarian. To do so would be a game in which files need is included in the English text. If the game would translate very famous among the Hungarians who play "AGS" games.

Thanks in advance! :)

Text 2.0

2016. jún. 13. 13:41
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy neked ezzel a nyelvtudással kéne bármit is fordítgatni?

Még így is nehéz kitalálni, hogy mit akartál írni, hogy előtte magyarul elmondtad...

2016. jún. 13. 18:03
 8/11 Amarok Tonrar ***** válasza:
Nekem eleve az a gondom a magyarításokkal, hogy a fordító nem tudja átadni azt, amit a szöveg eredetileg ki akar fejezni. Ez vagy azért van, mert tükörfordítás lett belőle, vagy a fordító nem ismeri azt a szlenget, vagy témakört amire a mondat hivatkozik, esetleg a nyelvtannal áll hadilábon. Ez hatványozottan rossz, ha a magyar nyelvtant sem ismeri, és rosszul is írja le, amit rosszul fordított. Azoknak ez elég, akik tényleg nem ismerik a játék eredeti nyelvezetét, és csak nagyjából meg akarják érteni a dolgokat, de az igényességnek elsődlegesnek kellene lennie, ha tényleg szereted és tiszteled azt a játékot, amit le kívánsz fordítani. Esetedben, ha az angol tudásod tényleg ilyen, amit most prezentáltál, akkor szerintem tekints el a tervedtől. Nagyjából fordítanád le, amit nagyjából értesz. Bár nem ismerem a játékot, de nem hiszem, hogy ez neked megérné a fáradtságot, a leendő játékosoknak pedig a végeredményt.
2016. jún. 13. 18:18
 9/11 A kérdező kommentje:

Nem fordítóval csináltam a szöveget 4-es vagyok angolból...

A lényeg, hogy én a játékot értem a lehető legértelmesebben

értelmeztem. végig vittem már sokszor is. :P

Majd a játék fájlokat átnézem ha átküldi az ember eleinte ő ezt írta: Hello :)

The game is trying to find, at least in the files of the text. Tomorrow look for you. :) Thank you for visiting the file for!

Good luck, hopefully tomorrow! ;)

2016. jún. 13. 19:47
 10/11 Amarok Tonrar ***** válasza:
Felteszem, a játék alkotója is 4-es angolból.
2016. jún. 13. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!