Xbox One konzolhoz szeretnék venni egy megjelenítőt, nem
Tv re gondoltam, hanem monitorra pl. Acer Predator XB
sorozat valamelyik tagja. Kérdés melyik?!
Figyelt kérdés
Azon vacillálok, hogy UHD-t vagyis 4K monitort vegyek, vagy Full HD, esetleg WQHD.. melyik lenne az ideálisabb egy ilyen konzolhoz.. Azt hallottam, hogy pl. a 4K monitorok nagyon jók meg szép kép stb, de komoly hardver kell ahhoz, hogy élvezhető legyen a játék... annyira nem értek ezekhez, de a 4K-sakat nem igazán ajánlják játékokhoz, mert nem lesz szép a kép.. De ez nem egy számítógép, hanem konzol és ebben az esetben mi a helyzet..?? Valamint IPS paneleset, vagy TN paneleset vegyek? Tudom az IPS újabb és szebb, de magasabb a válaszidő pl. 4ms míg a TN panelnél 1ms! Milyet vegyek, ez a kérdés!
4k-s monitorhoz édes kevés az xbox one de még a ps4 is. oda már valamit fel is kéne mutatni.
max 2k-s monitor.
2016. máj. 26. 21:53
2/8 anonim válasza:
A monitort csak Xbox One-hoz használnád vagy PC-hez is?
2016. máj. 26. 23:33
3/8 A kérdező kommentje:
csak xbox one hoz!
2016. máj. 27. 17:18
4/8 anonim válasza:
És miért ragaszkodsz a monitorhoz? Xbox one max felbontása úgyis full hd, ha 4k-s a monitor, attól nem lesz szebb a játék, és annyi pénzért már egy normális TV-t is lehet kapni. Magasabb frissítési frekvencia sem számít, mert max. 60 fps-t fognak produkálni a konzolos játékok, de leginkább 30-60 között ingadozik, vagy fix 30. Én inkább egy nagyobb TV-t választanék a helyedben, mert a nagy képernyő az mégis csak nagy képernyő. (TV-nél viszont nézni kell a válaszidőt, hogy ne legyen nagyon nagy)
Ha mindenképp monitort szeretnél, akkor egy full hd 60hz-es IPS bőven megteszi, nem kell más. 4ms és 1ms-es válaszidő között meg nem fogod észrevenni a különbséget.
2016. máj. 27. 22:26
5/8 A kérdező kommentje:
Ok köszi! Hát az az igazság, hogy lehet, igazad van.. valóban ennyi pénzért már elég komoly TV-ket lehet kapni és azon legalább tvézni is lehet, nem úgy mint a monitornál.. viszont a 144Hz mégis csak 144Hz... valamint ezek a monitorok szemkímélőek, csökkentik a vibrációt stb. tehát elég komolyak, kimondottan játékra vannak kifejlesztve.. de átgondolom, amit írtál, úgy érzem érdemes!
2016. máj. 27. 23:20
6/8 anonim válasza:
Nekem is van 144 hz-es monitorom, de annak kizárólag PC-n van előnye, ahol 60 FPS felett tudsz játszani. Ezen felül van egy full hd TV-m is, és utóbbin kényelmesebb játszani kontrollerrel. Szemkímélés szempontjából szerintem megint a TV jobb, mivel nagyobb a képernyő, nem kell olyan közel ülnöd hozzá, mint egy kisebb monitor esetében. Ha a közeljövőben szeretnél egy PC-t is, akkor talán megéri egy monitort venni, de amúgy konzolhoz TV-t ajánlatos vásárolni.
2016. máj. 28. 00:49
7/8 A kérdező kommentje:
Hát pc-t nem valószínű hogy fogok venni, mert laptopot használok... de utána néztem ezeknek a monitoroknak egy kicsit mélyebben és hát ez a 144Hz display porton keresztül érvényes, tehát ha pl. pc ről nyomom, viszont HDMI-n keresztül, csak 60Hz-en jelenít! Tehát a TV mellett döntök! Bár Tv be is van 200 meg 400 Hz es is pl.130000Ft ért, de nem értem egy 400Hz es hogy kerülhet 130-ba..
2016. máj. 28. 08:23
8/8 anonim válasza:
TV-nél a hz-ek máshogy működnek, mint monitoroknál. Pontosan én sem tudom hogyan, de ott a TV gyártók különböző technikákkal érik el azokat a magas frissítési frekvenciákat. Enyémnél pl. a 200 hz-et úgy éri el, hogy a 60 képkockát kiegészíti fekete képkockákkal úgy, hogy meglegyen a 200 és akkor 200x frissít... közben meg a kép sokkal sötétebb lesz.
Másik még a játékhoz az input latency (input késleltetés). Itt van egy oldal, ahol jó pár tv-nek az adata elérhető: [link]
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!