Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Ismeri valaki a M. A. G. U....

Dinácska89 kérdése:

Ismeri valaki a M. A. G. U. S. szerepjátékot?

Figyelt kérdés
Egy baráti társasággal szeretnénk szerepjátékozni és a M.A.G.U.S.-ra esett a választásunk. A társaságban még senki nem szerepjátékozott korábban. Én leszek a kalandmester és most gyűjtöm az infókat. Minden tanácsot szívesen veszek, hogy mit kell beszereznem (eszközök, könyvek)/ elolvasnom. Az alapkönyvnek több kiadása, javítása jelent meg, melyikkel érdemes játszani? Egyáltalán találok valahol jó leírást kezdőknek? Láttam, hogy az alkotóknak csak facebook oldaluk van, és az nem sokat segített...Köszönöm előre is a segítséget.

2016. ápr. 19. 09:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A MAGUS az a szerepjáték, amit legkevésbé ajánlanék egy kezdőnek. Hogy miért? Mert egy iszonyúan bonyolult katyvasz az egész.

1. A megjelenése óta (legalább) öt alapkönyv jelent meg: Első Törvénykönyv, Summarium, Új Tekercsek, MAGUS D20, Új Törvénykönyv, mindegyik kicsit különböző szabályrendszerrel és világképpel. KM legyen a talpán, aki ki tud közöttük igazodni.

2. Ynev világa eredetileg azért íródott, hogy legyen hol játszani (annak idején Novák Csanádék az AD&D-t szerették volna magyarul kiadni, ennek lett volna az alapvilága Ynev). Következésképpen lett belőle egy "mindent bele"-zagyvaság, amibe mindenki belepakolta a saját ötleteit. Legyen benne Mordorhoz hasonlító ország, Római Birodalom, ókori Egyiptom, stb. Egyszerűen nem áll össze az egész. Mikor megjelent a MAGUS RPG, a várt kasszasiker elmaradt, viszont a regényeket vitték, mint a cukrot. Ebből aztán az következett, hogy boldog-boldogtalan MAGUS-regényeket kezdett írni, és mivel nem volt egy erős kezű vezetés, ami összefogta volna a dolgokat, a történeteknek gyakran semmi közük nem volt a MAGUS szerepjáték szabályaihoz, de még a korábban megjelent regényekhez sem, oldalanként volt bennük ordító ellentmondás. Később volt olyan író, aki bevallotta, hogy egy évek óta kész regényét adták ki MAGUS logóval, csak beleírtak egy-két ynevi helyszínt. Namármost, egy újoncnak ezt a több tucat könyvből álló könyvtárat kéne kiolvasni, megérteni és játékba illeszteni... gigászi vállalkozás.

2016. ápr. 19. 12:24
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindenáron ragaszkodtok a MAGUS-hoz, regisztrálj az lfg.hu-ra (réggebbi nevén rpg.hu), ott a MAGUS topicokban az ország legtapasztaltabb és legrégebbi szakértői lakoznak. Nem kell tőlük félni, ugyanígy felteheted ezt a kérdést, mint itt nekünk.
2016. ápr. 19. 12:33
 3/5 A kérdező kommentje:
Hú nagyon érdekes dolgokat írtál le, gyanús is volt, amikor a neten nézelődtem, hogy nem is egy kiadó adta ki egy némelyiket, meg hát na, amikor beleolvastam kicsit bonyolultnak tűnt. Nem ragaszkodunk egyébként ehhez, csak egy kikötés van, magyarul megjelent legyen. Te melyiket ajánlod kezdőknek egyébként? Köszi az infókat. :)
2016. ápr. 19. 13:34
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem simán próbát tehetnétek egy ingyenes, egyszerű rendszerrel:

[link]

A cikk alján van a linkje.

2016. ápr. 19. 16:48
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az ajánlást, kipróbáljuk. :)
2016. ápr. 20. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!