Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Mi a véleményetek a Telltale...

Mi a véleményetek a Telltale Game of Thrones c. játékról? Milyen döntéseket hoztatok?! Spoileres! Kibeszélő!

Figyelt kérdés

Őszintén szólva engem nagyon felidegesített az utolsó fejezet. Még egy játék sem tudta nálam elérni azt, hogy ilyen szinten felkúrjon. Azt hittem, hogy az 5.ep végénél nem lesz nehezebb döntés a játékban. Ashert választottam végül, akivel megpróbáltam becsapni a Whitehill-eket. Ha Daenerys is adott volna katonákat, vagy a megmérgezést választom,akkor kevesebb lett volna a veszteség? Mira csak úgy élhette volna túl, ha beköpjük Serat(akkor Margery pártfogása alatt áll?) vagy csak az segít ha hozzámegyünk a faszihoz? Finn-nek adtam az altatóból és visszaindultam Vasvédbe, ebben se vagyok teljesen biztos, hogy jó döntést hoztam. A végén azt az értékelést kaptam, hogy ösztönös, és nemesség.

Mindezek ellenére nagyon jó játéknak tartom, és az egyik legnagyobb katarzis ért.

Ti milyen döntéseket hoztatok? A hosszabb válaszoknak jobban örülnék, de bármilyet szívesen olvasok.

2016. ápr. 18. 17:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Én is Ashert választottam.
2016. ápr. 18. 19:57
 2/5 A kérdező kommentje:
Rátapintottál a kérdésem lényegére :D de köszönöm a választ.
2016. ápr. 18. 20:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagy Telltale rajongó voltam, meg magának ennek a stílusnak is nagy rajongója vagyok. Játszottam a Sam & Max első évadával, Walking Dead 1-2-vel, az első WD rész kiegészítőjével (nem tudom már mi a neve, amikor több különböző szereplő történét mutatja be), Wolf Among Us-ba is belekezdtem, meg a Games of Thronesba. Még a Walking Dead második évada is tetszett valamennyire, de a Game of Thrones játék volt az első olyan Telltale játék amiből kiléptem és letöröltem.

Pedig az első rész jól indult. Jól beleillesztették a Games of Thrones világába, tetszett a kivitelezés, ahogy a főszereplő család történetét kidolgozták, stb. Tetszett, hogy azért voltak utalások benne a fontosabb cselekményekre a Games of Thrones történetéből, egyszóval tökéletesen beleillesztették a játékot. Még a sorozatban lévő karaktereket is jól megcsinálták, jól visszaadták a jellemüket.

Aztán jött az orbitális csalódás. Addig amíg játszottam a történet hozta a kitünőt, család, nagy gondokkal, egyre fokozódó viszály a két család között, titkos küldetés, stb. Ezzel nem is lett volna gond a számomra, mert addig amíg játszottam vele, ez jó volt. A problémák ott kezdődtek, hogy ebben nincs már meg az érzés, ami mondjuk a Walking Dead 1-ben. Nem éreztem már a döntéseim súlyát, hogy a kiválasztott cselekedett, a kiválasztott mondat az igen komoly hatással tud majd lenni a későbbiekben. A gyanúm be is igazolódott mikor pusztán kíváncsiságból egy másik mentéssel elkezdtem játszani és direkt a más lehetséges opciókat választottam. Bármit csináltam ugyanaz történt egy-két nagyobb, fontosabb momentumtól eltérően. Ezek a kivételek viszont tényleg csak egy-két. Még a hivatalos fórumra is felmentem, ahol rájöttem ez tényleg így van, nem csak én érzem így, a játék további részében is így lesz. Legfeljebb pár sort másképp mond el az adott szereplő. Ezzel annyira nem lenne gond, ha nem egy Telltale játékról beszélnénk, ahol ettől többet vár az ember. Nem azt mondom, hogy hozza a Walking Dead 1 sikerét megint, de ez ne legyen már elfogadható egy ilyen játékban.

Szóval én a harmadik részt már félbehagytam és inkább letöröltem. Ahogy meg írtam nem biztos, hogyha másképp döntesz kérdező akkor esetleg másként történtek volna a dolgok, mert ahogy írtam nagyon sokan panaszkodtak, hogy a későbbiekben is nagyon kötött a játék története, nincs olyan nagy szabadság.

2016. ápr. 19. 11:01
 4/5 A kérdező kommentje:

Az utolsó részben vannak az igazán nehéz döntések, amikben érezheted az előző részekben adott választásaid súlyát. A következő évadot szerintem nagyon nagyban befolyásolják majd a 6.részben meghozott utolsó döntéseink. (pl Mira férjhezmegy és visszatér Vasvédbe, vagy meghal, Garad marad az Északi Ligetben, vagy visszatér a többiekkel Vasvédbe) Az én idegességemet nem a játékmenet, hanem a történet tömény brutalitása váltotta ki. Ahogy próbálsz minden áron teperni, de a játék mindenhol mutat egy fuck-ot. Ennek eredménye alt+f4 és pc off volt. Nem olvastam még utána milyen befejezések vannak, de van egy olyan érzésem, hogy nincs is feltétlen jó, csak kevésbé rossz, és ez a kevésbé rossz még így is nagyon rossz :D

Arra lennék kíváncsi Hogy a Whitehill családot ki lehet e nyírni egyáltalán, vagy mindenhogy bukta? Behódolni meg nem akarok, mert amiket tettek a Forrester családdal.. nem tudom ki képes úgy végigjátszani, hogy békét köt.

És egyébként én is játszottam a wd 1-2, részével + 400 days dlc-vel, és Wolf Among Us-al is.Számomra így is ez a kedvenc telltale játék, mert imádom az ilyen világot (mint a Got,Gyűrűk ura, Witcher, stb) a zombikért meg annyira nem vagyok oda.

2016. ápr. 19. 17:20
 5/5 anonim ***** válasza:

,,Az utolsó részben vannak az igazán nehéz döntések, amikben érezheted az előző részekben adott választásaid súlyát."

Pontosan erről beszéltem. Az utolsó részben érezheted. Addig viszont nem nagyon érzed, ami nagy hiba. Ahogy írtam is a Telltalenek ez lett a védjegye a Walking Deadnél, hogy már amikor meghoztál valamilyen döntést már akkor érezted ez nagyba befolyásolni fogja, hogy mi fog történi az adott részben, meg később is nagyba befolyásolni fogja a sztorit. Ez itt már nem volt jelen. Oké, hogy esetleg az utolsó részben éreztetni fogja a hatását egy-egy döntésem, ez még oké is lenne, csak ahogy írtam egy Telltale játékról beszélünk. Nagyon nem érződik már, hogy már az elejétől te irányítanád a történetet. Azt meg már nem teheti meg, hogy lentebb ad ilyen téren, hisz azért kezdenek kihíviói lenni, lásd az Until Dawnt.

Az nem hiszem, hogy olyan nagy kihatással lenne az első évad majd a második évadra, lásd a Walking Deadet 1-2-t.

2016. ápr. 20. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!