Melyik RPG-t lenne érdemes?
Jó ideje nem játszottam, viszont úgy néz ki, hogy manapság megint lesz időm kicsit játszani.
Régen a Gothic sorozatot szerettem nagyon, de igazából maga a műfaj minden tekintetben tetszik.
4 játékot néztem, ezekről kérnék tapasztalatot, vagy hogy épp kinek melyik tetszett a legjobb. Egyet akarok csak venni, nálam általában hónapokig kitart egy játék szóval több csak felesleges lenne.
Dragon Age: Inquisition
Skyrim
Fallout 4
Witcher 3
Dragon Age:Inquisition: Az utóbbi évek egyik legjobb RPG-je, fantasztikus karakterekkel és iszonyatos mennyiségű tartalommal. Nekem talán egy kicsit sok volt a sztoriban a politika.
Skyrim: Mindenkinél ez az etalon, nekem mégsem a szívem csücske. Alapból -bármit is mondjanak a rajongók- nem valami szép, és a története sem nagy szám. A Skyrimet a rajongók által készített modok teszik naggyá- DE! Mint minden Bethesda játék, ez is iszonyatosan instabil, és minél több mod van feltelepítve hozzá, annál inkább. Nekem egy 120 órás mentésem szállt el végleg -hiába volt elspájzolva egy biztonsági mentés, azt sem tudtam visszatölteni.
Fallout 4: Nekem hatalmas csalódás volt az előző részek rajongójaként. Sok részletét lebutították, a történet pedig olyan lett, hogy bárki oldalára állok, nincs jó befejezés.
Witcher 3: A másik, amit mindenki istenít. Nekem sajnos a világ alapból nem jön be, a szereplők pedig ellenszenvesek, főleg a főhős (jobb szeretek saját szereplőt kreálni). De a játékmechanikai elemek és a bugok teszik be a kaput igazán: a mai napig előfordul, hogy a lovam 45 fokos szögben előredőlve vágtat úgy, hogy nem mozdul a lába. Vagy hogy percekig kell egy tárgy körül forgolódnom, mire megjelenik a gombnyomást jelző felirat.
Ha csak egy jöhet szóba, akkor Witcher vagy Skyrim.
Alapvetően teljesen ízlés dolga, hogy kinek mi jön be. Én Fallout esetében inkább a 3-at és/vagy New Vegast ajánlanám. A 4 sok tekintetben visszalépés. A Dragon Age: Inquisitiont még nem volt alkalmam kipróbálni, de arra sokan mondják, hogy egy idő után unalmassá válik és van pár játékmechanikai defektje.
Én a Skyrimet közel sem találtam instabilnak és modok nélkül is lekötött cirka 160 órára. Egyszer sem omlott össze, viszont tényleg van pár elég komoly bugja. Némelyik olyan, hogy ha bekapod, konzolparancs nélkül nem tudsz továbbmenni a fő történetszállal.
Én pl szeretem a Dragon Age-t, Witcherek is megvannak de egyet se játszottam végig, nekem az a fajta harcrendszer/craft rendszer nem jött be. Ettől függetlenül nagyon hangulatos, egy próbát megér.
DA: Inquisition ha játszottál a korábbi részekkel lehet kicsit csalódás lesz, főleg az agyon butított AI. első két részben nagyon összetett AI irányítási rendszer volt, amit most simán eltöröltek, így pl normálon sárkányt ölni 3 bot társsal maximum vért vizelve fogsz. Az eszméletlen buta társak mellett az ellenségek is néha szépen bugolnak (pl elbújtam egy fa mögé, sorban kaptam a sebzést, miközben én nem tudtam kilőni az ellenségre stb).
AZ apróbb kellemetlenségektől eltekintve nagyon szép, élvezetes játék lett a sorozat ezen darabja is, nekem mellékküldetésekkel 80 óra volt egyszer végigjátszani.
Fallout 4 elég érdekes, viszont egy idő után marhára unalmas lesz, ugyan azok a küldik újra meg újra, ismerek nem egy olyat, aki a küldik felénél ott hagyta, mert megunta.
Witcher 3 lett végül. :)
Eddig pár órát játszottam vele, de szerintem sokkal több is lesz ebben még, nagyon megfogott a hangulata. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!