Ki hány évesen találkozott először videojátékokkal és mennyi idősen kezdett el aktívan játszani, milyen platformon és melyikek voltak az első játékai?
Itt az én sztorim: (Ha nincs kedved ne olvasd el :D, a kérdés szempontjából nem fontos)
Én először 3-4 évesen játszottam, amikor meglett a első számítógép a háztartásban. A szüleimmel ültünk le The Neverhood-ozni. Ennyi idősen viszont még nem igazán érdekeltek a videojátékok.
Aztán 2001-2002 körül édesapám vett egy PS1-et, azzal már több időt töltöttem, részben annak köszönhetően, hogy nagyon jó játékok voltak rá és a szüleimmel, barátaimmal közösen játszottuk végig őket pl: Crash Bandicoot epizódok, Spiderman 1-2, Spyro The Dragon, Harry Potter and the Chamber of Secrets, Toy Story 2, Tekken 2, Driver 2. Bár még ekkor sem töltöttek be túl nagy szerepet a játékok az életemben, még mindig jobban lekötött a LEGO, rajzolás, labdázás kombó.
Aztán amikor iskolás lettem egyik osztálytársamnál (aki azóta is az egyik legjobb barátom), megpillantottam a GTA Vice City-t, akkor döntöttem el, hogy ez nekem is kell. 2005-ben meg is lett az első számítógépem, amihez elsők közt a GTA: Vice City/San Andreas, NFS Underground és The Sims 2 játékokat kaptam meg. Illetve lehet, hogy furcsán hangzik, de a WinXP Paint is egy meghatározó élmény volt számomra, rengeteget rajzoltam annak a segítségével is amiket aztán kinyomtattam. Így végül is 2005 óta vagyok aktív játékos és most 19 évesen is nagyon örülök annak, hogy "gamer" lettem rengeteg szép emléket köszönhetek a játékoknak és néhány új barátot is.
(Jelenleg pedig szeretnék a PC-m mellé egy PS4-et is, mert sajnos 2 konzolgeneráció kihagyásom volt.)
Ha elolvastad köszi, viszont érdekelne mások története is. Ha van kedvetek írjátok le!
Kétezres évek elején, Sega MegaDrive II volt az első játékkonzolom.
Első játékom ez volt rá:
Aztán később lett playstation 1-em.
Majd 2005-ben megvettük az első asztali számítógépet.
2013 környékén volt 1 - másfél évig Xbox 360-om, most megint PC-n tolom, de egyszer ha jó anyagi helyzetbe leszek be akarok fektetni egy Xbox One-ra. (vagy ha egyszer kijön akkor a még újabbra.
Sokáig csak rokonoknál tudtam játszani, PS1-2-vel. Nálam is a Spyro, Crash meg Tekken volt a favorit. Aztán végre 2004 karácsonyán megkaptam életem első számítógépét.
Nagyon örültem neki. Új hobbimmá vált a játékok gyűjtése. Tele volt a polcom pc-s játékokkal. Kedvenceim közt volt a Sims2, Swat4, Far Cry, Medal of Honor és a Prince of Persia részek. Aztán idővel (2009 körül) kezdett csillapodni a rajongásom meg már a gépem se volt mai darab. 2013-ban vettem új gépet, hatalmas élmény (és stressz :D) volt megtervezni, innen-onnan beszerezni az alkatrészeket és összeszerelni. Manapság is gyűjtöm a játékokat ,(ahogy pénztárcám engedi) de már csak digitálisan. Mostani kedvenceim a GTA V, Cs:Go és a Cities:Skylines.
21/f
elsős vagy másodikos lehettem amikor belecsöppentem ebbe az egészbe. Suliban a cossacks volt a legmenőbb játék, játszani nem tudtunk vele de próbálkoztunk :D a kedvencem akkor a 7 up volt, nem tudom ismeritek e. Ekkoriban kezdtem el teleházba járni meg ismerősökhöz, kezdésnek jött a gta 1-2, doom, régi wolfeinstein, aladdin, prince of persia aztán pedig az évek során lett egy p1es gépünk, azon a captain claw-et nyúztam. A teleházban kezdtem bele FPS pályafutásomba, Battlefield Vietnam, Counter Strike, Half Life, NFS 2, NFS Underground. Aztán lett egy komolyabb gépünk, jött a GTA 3, Vice City, Underground 2, San Andreas stb stb.. bátyám fejlesztgette a gépet így 2-3 év késéssel de tudtunk az újabb játékokkal is játszani. Mire a gimibe kerültem már jó pár játékon túl voltam :D most a gépfejlesztés abba maradt pár éve de a jobb gammákat így is kitoltam.
kedvenceim régen: BF Vietnam, CS, Half Life meg Unreal Tournament, GTA 3
kedvenceim nem olyan régről (na jó, nem most voltak ezek..): Crysis, NFS Carbon, BF 2, Half Life 2, Spore, Sims 2 meg a f4sz tudja, sok van xD
Most: BF3, PayDay2, BF BC2, Far Cry 3, Skyrim, Unturned, Factorio stb :D rengeteg fajta játékkal játszom, játszottam de az FPSek a kedvenceim.. bár az RPGket se vetem meg :D
Xboxot, Ps-t sose szerettem, néha kipróbáltam de nem jött át. Anno még a gépek lázadása előtt nálam a nintendo volt a favorit :D no meg a LEGO és a gyurma xD
21F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!