Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Kitaláltam egy forradalmian...

Kitaláltam egy forradalmian új FPS-akciójátékot! Vélemények?

Figyelt kérdés

Tehát olyan lenne, hogy nemcsak egy adott háborút/kort ölelne fel, hanem sok helyen és sok időben történne egyszerre! Az összes ismertebb háborúk/csaták szerepelnének benne (pl.: 1-2. világháború, Napóleoni háborúk, vietnami háború, iraki háború, 100 éves háború, orosz-afgán háború, Amerikai függetlenségi háború, magyar szabadságharc, francia forradalom stb...)

Tehát a pálya elején a játék véletlenszerűen kiválasztana egy kort és helyszínt és már indulhatsz is harcolni...

Szerintem nagy sikere lenne az ilyesfajta játéknak, hogy nem tudod milyen pálya lesz, milyen kor, milyen felszerelés. Ja, és legyen benne valósághű mód is (a normál mellett), amivel valós körülmények között harcolhatsz (pl: a golyót nem automatikusan veszi fel, hanem le kell hajolni érte és szedegetni, ha elromlik a fegyver megpróbálhatod megjavítani, de lehet nem sikerül, vagy épp menedéket kérhetsz az ellenség elől, de nem tudhatod hogy kiadnak-e vagy sem...)

Szóval ez jó nagy kapacitást-igénylő (több ezer giga vagy tera) játék lenne, de ha elkészülne, szerintem tuti monopol helyzetbe kerülne a piacon, mint hiánypótló árucikk...

Ez az én játékom amit megálmodtam pont ma, és gyors leírtam, el ne felejtsem... Hogy tetszik? Van létjogosultsága? Kiadható? Valamint, ti milyen játékot képzeltek el? :)

2016. márc. 25. 14:55
1 2
 11/11 MZ.per.X ***** válasza:
100%

Régebben gyerekként mi is mindig agyaltunk ilyeneken a haverokkal. Elakadó fegyver, keresgélés, valós animációk, nyílt világú, szabadon bejárható játék. Ezek egyre jobban megvalósultak azóta, FarCry, GTA5, stb címek elég komoly szintet hoznak.

De ha a realitásokat nézem, akkor nem működik az ötleted.

Kezdjük ott, hogy nem lehet egy "minden az egyben" játékot csinálni. Egyrészt az AAA címeken kívül azért nincs több 100 fős erőforrás aki gyártja a játékot, és még így is eléggé határt kell szabni a képzeletnek. Egy komolyabb multis játékban is ha megnézed 10-20 pályákat adnak, meg utána 4-5 DLC csomagban. Vagy vannak limitált számú kasztok, assault, medic, stb.

A különböző korok teljesen más játékot kívánnának. Más egy világháborús lövölde, más egy modern és más egy középkori. Sanszos hogy ha mindent akarnánk akkor nem kapnánk semmit eset lenne, vagy le lenne egyszerűsítve egy sima Deathmatchre ahol mindenki üti vágja a ásikat azzal ami éppen van.

A véletlenszerű választással is az a baj, hogy az emberek szeretik eldönteni melyik pályát nyomatják, és mivel mennek. Még a multis játékokban is vannak kedvenc pályák, meg olyanok amivel kb senki nem játszik. Vagy ugye ott is van akinek a TDM jön be, meg az hogy pörgés legyen, van akinek meg a nagy pályák repülővel, tankkal.

Nekem igazából az ARMA, BF, WarThunder szerű dolgok is tetszenek, ahol többféle eszköz kerül be és égen-földön megy a harc.

NA meg, egy játékot tartalommal kell megtölteni. Ott van például a Red Orchestra 2, én szeretem, de igazából elég egyszerű mechanizmusra épül, fegyvered is van egy és kb annyi, aztán mész és lősz. Ráadásul a pályák száma lehetne több, persze nem egy nagy címről beszélünk. Van persze megfelelő bázisa, akik játsszák, vannak szerverek folyton tele, de mégsem tömegjáték. Ugyanígy nem tömegjáték egy ARMA vagy az arra épülő DayZ, persze sokan játsszák, de még mindig fejlődnie kell és folyamatosan építik fel tartalommal.

Ez a fegyver elromlik, meg szép lassan cseréljük a tárat egyik oldalról nagyon jól hangzik. Csak sajnos játékban ezek szerintem nem működnek. Ilyenen mi is agyaltunk, hogy olyan játék ahol tényleg egyszerre elindultok, mindenkinek 1 élete van, akár meg is adhatja magát és megmarad az élete, stb. Csak sajnos játékban nem fog összeállni a kép.

Nekem például ilyenben zavaró egy ARMA, volt hogy kipróbáltam, utaztam fél órát egy járműben, aztán az első adandó alkalommal kilőtt egy mesterlövész...puff vége. Az ilyen helyzetek elveszik a kedvem a játéktól. Vagy vannak játékok, ahol mondjuk coop-ban mentem 5-en, ha valaki meghal, az a következő Checkpointnál fog újraéledni...addig meg malmozhat fél órát, kimehet enni, inni.

Na meg egy lövöldözésben így is benne van elég nagy szerencse faktor, nem kell még elakadó fegyver is, mert az onnantól instant halál. És mégcsak nem is mondhatod azt hogy rajtad múlt.

Ráadásul hogy lenne ebből monopol helyzet? Ahhoz tulajdonképpen minden szinten AAA játéknak kell lenni. Csak épp vannak bejáratott címek, stúdiók, kiadók, mindnek megvan a maga játéka.

És legnagyobb buktatója az pont a tartalom. Még egy pár pályát, fegyvert is idő megmodellezni, leprogramozni, és onnantól folyamatosan a hibákat javítani. Egy ilyen játéknál meg évekbe tellene megtölteni tartalommal. És ilyen helyzetben a játékoknál pont az idő az ami sokat számít. Nem egy projekt indult már nagy célokkal, aztán idővel nem lett belőle semmi, vagy mire kijött, már tulajdonképpen elavult lett.

2016. márc. 28. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!