Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Hogyan lehetnék ügyesebb...

Hogyan lehetnék ügyesebb Battlefieldben?

Figyelt kérdés

A Hardline-t játszom, viszont mivel az alapokban sok különbség nincs, ezért lényegében általánosíthatunk Battlefield játékokra, BF3/4-es tapasztalatokat is várok. :) Bármilyen tipp jöhet!

Szóval eléggé béna vagyok. Őszintén szólva az összes ugra-bugra gyors multi FPS-el ügyetlenül bánok, de legalább az "átlagos" szintet megszeretném ütni. Nem azért hogy felvágjak a pontjaimmal, csak mivel nagyon tetszik ez a Hardline, így szeretném kiélvezni a sikerélményét is.

Titanfall-ban sem voltam túl ügyes, Battlefrontban is gyenge voltam, a MoH Warfighter multijával nem játszottam sokat, de az is csak dögledezésből állt.

Itt vannak a jellemző hibáim, illetve nagy kérdőjeleim:

- Nem bírok jól célozni. Ha túlhúzom az egeret az ellenfelem lassabbra veszem, ekkor viszont túl lassú, ha túl lassúra veszem, akkor meg nem éri utol az egér. Teljesen mindegy milyen sebességet állítok be, nem bírok célozni. Ha az ellenfelem 10 méterre van és mozog, jobb elmenekülnöm mert úgysem tudom megölni, egyszerűen nem megy.

- Hiába lövöm az ellent, 4-5 golyót beledarálok, vérzik is, jelzi hogy megsebeztem, az felém fordul, és 1 lövésre kinyír a francba úgy, hogy nem is fejest ad. Ez mitől van?

- Nagyobb pályákon egyszerűen nem látom az ellenfelet. Messziről apró bogyókat látni csak, mondhatni a játék 50%-ában a semmi öl meg. Megyek, és egyszer csak pakk, instakill. Valahonnan. Nem tudom. Volt hogy 20 perc játékon keresztül 1 darab ellenfelet nem láttam, de azért meghaltam 12x. Ti hogy látjátok az ellenfelet? Egyszerűen egy apró borsó az egész, egy pötty a monitoron.

2016. márc. 8. 22:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hali.

Én csak a BF 3as tapasztalataimat tudom megosztani veled, remélem hasznodra válik! :)

Mindig spottold az ellenséget, alapjáraton a Qval tudod ezt megtenni, egyrészt a társak is látják az ellenfelet így ha azt más lövi le kapsz spot bónuszt de ha mégse ölike meg akkor meg te tudod h hol van és nem téveszted szem elől. De a lényeg a csapat munka nem baj ha nem te szerzed a killt.

Amíg nem vagy ügyes/ügyesebb addig mindig maradj a pálya szélén. Persze hatalmas mapon ne a legszélén ahol a madár se jár, a lényeg h ne rohanj be a harc sűrűjébe! :) később ha javulnak reflexeid, a naggyon közeli harcok is menni fognak ;)

válassz stílusodnak, igényednek megfelelő kasztot és fegyvert. Sniperként ne rambózz a népek között, ha meg nagy géppityud van pl m60 akkor meg ne a falu végéről akarj leszedni valakit :D minden fegyver másabb egy kicsivel, neked kell kitapasztalnod hogy mi a jó számodra. Én pl az engineert szeretem mert közepes távig szépen lehet vele operálni + a rakétavető előnyeiről már nem is beszélek.. sniperként jobban szeretem az olyan fegyvereket amiket nem kell lövés után felhúzni tehát a single shot fegyók nálam nem játszanak mert ha elvétem a célt, az ellenség kicsit arrébb megy akkor nehéz újra belőni hogy hova is lőjek, a másik típusnál meg lövök egyet kettőt abból tudom hova kell célozni és a harmadik az fejre megy mert ha testre lősz oda 2 találat kell. A single shot fegyókkal is szépen lehet operálni de nekem csak kisebb pályákon volt velük sikerem mert a lövedék esési szöge kisebb a rövidebb lőtáv miatt.

Járművek... hát nemtom tudsz e vezetni, tankot a legkönnyebb az átmegy mindenen :D de ha jól tudom a hardlineban nincs. Helikoptert viszont érdemes megtanulni vezetni mert naggyon jól lehet vele killeket szerezni főleg az apache féle helikoptereknél ahol van másodpilóta. Ha összejátszik a 2 ember akkor a vadászgépek sem jelentenek veszélyt, az eget uralni egyenlő a győzelemmel ;)

Ha megölsz valakit vagy csak lőttél, mindig változtass pozíciót, mert rövid ideig felvillansz a térképen és az ellenség jönni fog. Nincs olyan hogy nem jönnek! előbb utóbb de fognak mert tudják hol vagy! :)

Ezt a nem láatod az ellenséget dolgot nem értem.. vagy sniper szed le vagy kicsi felbontáson játszol.. amikor lőssz főleg nagyobb távra vedd figyelembe hogy a lövedékre hat a gravitáció, tehát ha messze van az ellenség akkor jóval fölé kell célozni. Lehetőleg a fejet vagy legalább a mellkast találd el, karokat lábakat hanyagold de ha csak azok vmelyike lóg ki akkkor piríthatod azt is. Ja igen.. ne folyamatosan darálj! Szaggatott lövés sorozatokat adj le! amikor nagyon közel van az ellenség akkor daráljad neki kegyetlenül :D néha ilyen esetekben is hatásosabb a céloz és heccsát. Közelharcban ha kifogysz hatásosabb tárazás helyett a pisztolyt, másodlagos fegyót elővenni és azzal neki menni az ellenfélnek. De ezt max 1v1 nél játszd be. A fegyverrel mindig célozz, jobb egérgomb. Ellenkező esetben a fegyvered kegyetlenül fog szórni ami max közeltávon hasznosítható.

A reflexedet DM illetve TDM pályákon tudod a legjobban javítani. Ott is inkább a pálya szélén maradsz és ha javulást érzel akkor bent is csapathatod középen. Fedezéket mindig használj hiszen azért van. Sokat fogsz szenvedni mert meg kell szokni hogy amikor húzod az egeret, fordulsz és meglátsz valakit akkor azt le is kell szedni.. de belejössz ha nem tolsz bele több 10-100 órát akkor nem fog menni..gyakorolni kell :) haveromnak több mint 1000 órája van már nyomja pár éve, én nem rég kezdtem de már majdnem vagyok olyan jó mint ő.. :) ja meg ha rossz a neted vagy kicsit laggolsz az is sokmindent befolyásol! nekem pl csgo egy nagggggyon picit laggol a net miatt ezért van hogy az a pár tized vagy század másodperc dönt arról hogy ki öl meg kit. Singleben a legnehezebb botok nem okoznak gondot mert ugye ott nincs ez a minimális késés és tudom osztani a halált, neten viszont szopok... :/ ha érdekel vmi konkrétabb akkor írjad mer nekem csak ennyi jutott eszembe :D

2016. márc. 9. 16:41
 2/6 A kérdező kommentje:

Szia!

Hát nagyon köszönöm a részletes válaszod, értékeltem egy zöld kézzel. :) Pár tanácsod biztosan hasznomra válik, pl. nem tudtam hogy a Q-val meglehet jelölni az ellenfelet, és azt sem hogyha lövök akkor meglátnak a térképen.

Próbálok egyre több ésszel játszani (nem mindig rohangálok össze-vissza, nem töltök újra minden lehetetlen helyzetben, igyekszem kerülni a legveszélyesebb zónákat), és egyébként 18-19 órája játszom vele. Javulást egyenlőre nem tapasztaltam magamon, ugyanúgy játszom mint az első percben. :D Az az érdekes, hogy régen elég jól tudtam célozni az ilyen játékokban, de manapság egy kuka vacak ez a képességem. Nem megy sajnos a célzás, bármilyen sensivity-t állítok be. Ha az ellenfél mozog, nem tudom lelőni..

Az hogy nem látom az ellenfelet, az azt jelenti hogy nagy a pálya, az ellenfél messzi van, és kb. egy 1 centis pöttynek tűnik az egész. Amúgy FullHD-ben játszom 22'-es monitorral. Engem mindig lekapnak egyből, én észre se veszem az ellenfelet. Illetve ha susnyásba vagyok, akkor is lát az ellenfél a fűben úgy, hogy még én sem látok ki belőle. Kihackelték a fűeffekteket? Más játékban láttam erre példát.

A másik nagyon érdekes dolog, hogy néha nem hal meg az ellenfél. 3x. mellkason lőttem az ellenfelet shotgunnal kb. 2 méterről, és 54-be maradt. A poén hogy jelezte a célkereszt is, hogy találatot kapott. Gondoltam a shotgun f*s, hiába mellkas és nem fej, ennyire meg kellett volna döglenie, még akkor is ha mellvértje van. Két percre rá egy játékos ugyanezzel a shotgunnal kb. 4-5 méterről LÁBON LŐTT, és 1 lövésre meghaltam úgy, hogy 100-ba vagyok. Ez mi?

Szerintem ha nem unom meg/nem adom fel, számomra a tanulási idő tuti 100+ óra lesz, de ez van. Élvezem a játékot, csak nagyon elkeserít hogy ritkán van benne sikerélményem.

2016. márc. 9. 18:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Nézd meg kik játszanak, és milyen statisztikájuk van.

Én BF3 fan voltam, de ott sok esetben annyi a csaló, mint égen a csillag. Mikor látod hogy valakinek a K/D aránya 50/0 és hasonlók azért elég árulkodó.

Régen és is néztem hogy mi az hogy cipp-cipp és halott is vagyok, vagy a pálya másik feléből is kiszednek, vagy hogy van az hogy simán szétlövik a tankom, mikor nekem 3-4 lövés sem elég bele. Meg hogy fél órája megyek a pálya szélén erre lelő, mikor azt sem tudhatja hogy ott vagyok.

Egyszer én is próbáltam már hacket, ki is bannoltak utána érte, de így is sok szerverre simán fel lehet menni. Legjobban akkor lehet amúgy kiszűrni hogy ki a csaló, mikor magad is csalsz. Mert a csalásokkal csomó pluszt ad. Nincs visszarúgás, instant kill, instant fejlövés, bárhova lősz meghal, instant visszaéledés. De szerencsére előbb utóbb kibannolnak mindenkit és azzal gyakorlatilag kukázhatja a játékot, vagy mehet más csaló szerókra.

2016. márc. 9. 19:33
 4/6 anonim ***** válasza:

De számomra BF3-ban ezek jöttek be:

- Haverral játszani. Ha van 1-2 ismerős, akkor több szem többet lát.

- Csapatban menni, idegenekkel is betársulni.

- Ha nem tudsz célozni, legyél medic, én is úgy vagyok, hogy lelőni béna vagyok az ellent, viszont ha ott van 3-4 ember akiket életben tartok, akkor nekem is jön a pont, és ők is haladnak előre.

- Ismerd ki a pályákat, mindegyiknek megvannak a sajátosságai.

- Légy kreatív, folyton mozogj, új irányokból támadj. Egy meglepetésszerű oldalba támadással mindig le lehet kaszálni egy kisebb csapatot mire észrevesznek.

- Nézd meg mások milyen fegyvereket használnak, és tapasztald ki hogy neked melyik fekszik igazán.

- TDM pályák tényleg jók, ott kis terület, gyors mozgás, pillanatnyi döntések kellenek.

- LAG tényleg sokat ront, nézz minél kisebb ms késésű pályát.

Elsődlegesként azt nézd, hogy lehetsz hasznos, és próbálj a többiekkel együtt mozogni. Főleg hogy BF3-ban is voltak szinte állóháborúk, ahol előre senki nem halad, de a nép kaszálja egymást rendesen, ott be lehet vinni pár jó lövést.

2016. márc. 9. 19:45
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

a medikek sokszor életmentőek, új esélyt adnak hogy legyőzd az ellenfelet :D medikként ha a feladatra koncentrálsz (gyógyítás, újraélesztés) akkor nagyon időd sincs lőni mert annyi társad dögledezik hogy lehetetlen mindet megmenteni..

mondjuk a gránátvetőjét szerintem elbaxták pedig a bad company 2ben a fegyverre szerelhető grenátá löncser volt a kedvencem :P ja, sotival kezdőként ne nagyon akarj nagy sikereket elérni.. nehéz igazán jól használni! :) egyszer összefutottam az egyik szerveren egy emberkével aki csak sotit használt és szépen operált vele nagyobb távon is mármint sotihoz képest.. aztán kipróbáltam kicsit bénáztam vele de bele lehet abba is jönni. :) am amiket leírok/leírtam nem tudom hogy vannak a hardlineban, ezek a bf3ra vonatkoznak.

Hangtompító használata azért hasznos mert nem villansz fel a térképen/radaron viszont a fegyvert gyengíti ezért a lövedék becsapódási szöge nagyobb távokon megváltozik. Pl hangtompítós sniperrel magasabbra kell célozni. A snipereket úgy is kiszúrhatod hogy valami fénylik.. az a távcső lencséje szokott lenni. A shift lenyomásával miközben célzol a sniperrel, benttartod a levegőt és nem mozog annyira a fegyver. Bipodot felszerelve hasaláskor egyáltalán nem mozog a fegyver. Vannak markolatok is melyek javítják a fegyver stabilitását, fegyvercsöveket is lehet cserélgetni. Nehezített cső esetén a célzott lövés pontosabb de ha nem célzol akkor nagyon szór. Van lángrejtő mely a torkolattüzet rejti el, a mapon ugyan úgy felvillansz. Lézer, ez akkor jó ha nem tartasz célra, ilyen esetben pontosabb a fegyver. Snipernél pl érdemes kikapcsolni mert messziről naggggyon látszik. Viszont érdemes felszerelni mert ha házak között rohangálsz összefuthatsz egy ellenséggel vagy többel is és jól jön mert ugye célozni nem nagyon fogsz tudni mert nagyon ráközelít a távcső.. single shot fegyónál teljesen felesleges ugyanis 1 lövésed lesz csak míg fél automata(?) sniperrel rápukkantasz párat ése fekszik :) taktikai lámpákat felesleges használni, persze valamennyire zavarja az ellenséget ha a képébe világítasz de ugyan úgy letudnak lőni :D mint mondtam ezek a bf 3ban vannak, a hardline sztem kicsit másabb lehet.. :)

fegyverek közzül inkább az ilyen m4, ak féleségekkel menj kezdésnek mert pl egy nagyobb géppityuval sem mindegy hogy bánsz. Az ilyen alap gépfegyverek általában közepes távig jók de ez függ attól hogy milyen irányzék van felszerelve az adott fegyverre. Én a red dot féleségeket preferálom esetleg a 4x scope-okat azokkal könnyebb messzire lőni De ne várd el hogy majd ilyen fegyverrel sniperkedsz.. :D

Am a legszebb amikor kickelik az embert mert túl pro.. na akkor vegyes érzéseid lesznek. Örülsz mert jó vagy de forr az agyad mert kidobtak :D párszor volt velem ilyen :) csalni ne csalj, nem éri meg, + sokkal jobb ha te magad érsz el eredményeket, kitüntetéseket stb én pl arra hajtottam hogy meglegyen a javelin, a kis robot javító izé meg a drón a snipernél. Mind megvan :P most a mortarra gyúrok.. a javelinben kicsit csalódtam mert lassú a befogási ideje illetve a befogási távolság is kaki.. a snipernek van egy kütyüje ami ezt orvosolja de ugye soha senki nem használja így értelmetlen javelinezni, az alap rakétavetővel hamarabb leszedek egy helikoptert mint a javelinnel :D

Am ha már nagyon unod vagy ideges vagy akk trollkodj egy kicsit persze az ellenséggel :) én azt szoktam csinálni hogy enginerrel fedezékbe vágom magam, lerakom a kis robotot és elindulok tankot vadászni vagy AA löveget.. általában az utóbbit könnyeb szivatni mert az csak áll, keveset mozog mert ugye kémleli az eget. Szépen odagurulok a kis robotommal, elkezdem hegeszteni a járművet ami roncsolódik mivel ellenséges aztán a sofőr kiszáll, megjavítja, vissza száll. Kezdem előlről aztán ha megunom megpörkölöm a sofőrt :D

Egyszer olyat is csináltam hogy leszálltam szépen az ellenség anyahajóján és a felszállni készülő gépeket kilőttem amint beszállt valaki :P mondjuk ez nagy genyóság de háta na ez van :) snipereket a legélvezetesebb megölni... késsel.. hátulról.. annyira figyelik a terepet hogy téged meg sem hallanak :D volt hogy jeepel mentem oda mellé és nem reagált semmit xD ahh csak érjek haza, újra előveszem :)

2016. márc. 9. 21:41
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket, a részletes válaszokat!

Cheatelni soha nem fogok, annak semmi értelme nincs. Multiban meg a legnagyobb g***nyóság amit el lehet képzelni. Sok mindent mondtatok, amit igyekszek hasznosítani a terepen, párszor már az életemet is mentette. :)

Arra rájöttem, hogy nagyon nem mindegy milyen fegyverrel megyek egy adott pályán, néha az Assault Rifle és a Carbine teljesen használhatatlan, SMG-vel meg szétdarálok mindenkit. Egyébként az Assault Rifle-ket nehezen kezelem, de van pár pálya ahol az a legjobb alternatíva. Másik fontos dolog hogy néha célzás helyett érdemes egy minimálisan oldalaznom, sokszor öltem meg így ellenfelet.

Próbálom leszoktatni magam a Quake3 szerű pörgésről, itt tényleg meg kell fontolni hogy mit csináljunk. :)

Szerintem ha nem unok rá akkor 200 óra után is gagyi leszek, de ha elfogadom és tudom élvezni a játékot, akkor ezzel semmi problémám nem lesz.

2016. márc. 10. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!