Melyikek a legjobb makett gyártók?
Bármilyen gyártótól van véleményetek érdekelne!
Mi az amit semmiképp sem ajánlotok és mi az ami megéri!
Heló!
A revell pédlául arra jó, hogy elindulj a makettezés útján. A legtöbb makettjuk átlagos szitnet éri el ,vagy az alatt, de van egy-két meglepően jó is, illetve angyon sokféle makettjük van. Kezdéshez tökéletes.
Aztán ha fejelődtél, akkor jöhetnek a jó minőségű, jó makettek.
Tamiya, Hasegawa, Hobbyboss...
Ezeket akkor éri meg megvenni, ha biztos vagy abban, hogy kellőképp tudsz velük bánni. Nem éri meg drága, nehezen összerakható profi makettet venni, ha a kivitelezés gyenge. Szóval mindnet lépésenként és idővel.
Hali!
Először is köszönöm a választ!ha nem bánod még kérdeznék pár dolgot.
Revellről nem sok jót hallottam,mellette miket ajánlanál még "kezdésnek"?
Elsősorban a harci járművek azon belül pedig a tankok érdekelnének.
Talán hülye kérdés de mekkora méretarányú makettekkel érdemesebb/könnyebb kezdeni?
Heló!
Én is revellel kezdtem. A tiger 2 például szeirntem teljes mértékben megfelelő - ezt tudom is ajánlani, kezdésnek szerintem tökéletes.
Ha revellt veszel, az azért is lehet jó gyakorlás, mert ilyenkor kiélheted a kerativitásod. Tökéletes például arra, hogy a koszolást, támadás miatti sérüléseket... gyakorold. Például csináhlatsz egy flerobbantott tankot, és csak a kreativitásod jelenthet határt.
Erre tökéeltes lesz 1-2 revell makett, és nagyon szép eredményt hozhatsz ki belőle.
Szeritnem az 1:72 tökéletes kezdésnek. Aztán jöhet az 1:35 - itt szeirntem eg-ykét páncélvadász a német ágról "könnyebb", mint a többi.
Ha figurát is festenél, én a games workshot darabjait ajánlom, én is ott vettem. Igaz, valamivel drágábbak, mint egy cska makettezésre gyártott cucc, de mnőség és kidolgozottság garantált.
Hali!
Köszönöm szépen,hogy segítettél és tanácsokat adtál!Egyelőre hanyagolom a dolgot mert nincs hozzá elég "bátorságom". De ha egyszer belekezdek mindenképp megfogadom a tanácsaid! :)
A Revell, Airfix, Heller gyenge kidolgozottságú maketteket készít, de kezdésnek nem rosszak, árban sem. Persze egy idő után túl kell rajtuk lépni. Személyes kedvencem a Trumpeter 1/35-ös harcjárművei. Bámulatos és precíz kidolgozottság, tucatnyi gyártótól kiegészítők minden készletükhöz, és mindezt nagyon jó áron kínálják.
Ui.: persze az alsóbb kategóriás gyártók termékei között is akadnak kivételek. Úgy 30 éve a Heller és az Airfix is kidobta (teljesen ugyanazt)az 1/72-es AWACS készletet amire azóta is mindenki vadászik, és horror összegekért cserélnek gazdát.
Egyedül talán az Unimodels-t nem ajánlom mert nagyon sok a hiba rajta és nagyon törékenyek az alkatrészek. Habár sok tankot csak az UM gyárt. De ez csak az én véleményem...
Üdv: 8-as válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!