Ha egy karaktert módosítok, akkor már nem tudnak beperelni szerzői jogsértésre hivatkozva?
A szerzői jogokat mindig is tiszteletben tartottam, és sokat olvastam a témában, de ezzel kapcsolatban elbizonytalanodtam.
Hobbiszinten foglalkozom animációkészítéssel, de a későbbiekben rajzfilmkészítésre szeretném adni a fejemet. Van egy egér karakter, amit anno egy játékból szedtem el és hobbiból rajzolgattam. Végül a szívemhez nőtt, és szeretném komolyabb dolgokra is felhasználni őt.
Az alap színösszetétele ugyanaz, mint a játékban volt, viszont sok mintát levettem róla vagy átalakítottam. Ami még módosítás, hogy különböző kiegészítőket aggattam rá (sál, kesztyű, nyaklánc stb.). Illetve természetesen a rajzstílusa is különbözik az eredetitől.
A Game Designerrel beszéltem már, de nem vagyok benne biztos, hogy mikor engedélyt kaptam tőlük, ilyen jellegű felhasználási módra gondoltak volna. Később megint fogok velük beszélni, ha ahhoz a projekthez érek, amiben ez a karakter szerepelne. Addig is megköszönném, ha válaszolnátok erre a kérdésre, mert állandóan ezen kattogok, amikor ezzel az egérrel dolgozom éppen.
Köszönöm szépen!
Szia!
Mivel megváltoztattad nem ugyan az az egér ezért nem perelhetnek be, még csak az sem bizonyítható hogy onnan származik az alapötlet.
Szia!
Köszönöm szépen a választ, sokat segítettél vele! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!