Milyen komolyabb stratégiai társasjátékot ajánlanátok?
30 feletti férfiként a párommal és ismerősökkel szeretnénk társasjátékozni 4-6-an. Én sokkal inkább a PC-s játékokkal játszottam az utóbbi időben, de most szeretnék kipróbálni egykét komolyabb táblás játékot, ami engem is lekötne.
Ami fontos paraméter:
- akár 6-an is lehessen játszani
- ha van a kártyákon, táblákon nyelvezet, az lehetőleg magyar legyen, mert nem mindenki tud angolul/németül
- lehetőleg ne a szerencse legyen a meghatározó, hanem inkább stratégia... lehet szerencse benne (dobókocka, kártyahúzás) de az csak kb. 20-30%-ban határozza meg a végkimenetelt.
- részemről szeretem a gazdasági aspektust, a perzisztens gyarapodást, építést, stratégiai gondolkodást, de az meg zavar ha átláthatatlanná válik a sok pontszám, meg matematika és emiatt vonatott lesz a játék.
Eddig néztem:
- Catan telepesei: jópofa, tetszik a random hexa terep és a gazdálkodós jelleg, illetve hogy van magyar változat és 6-an is lehet kiegészítővel. Viszont túlságosan a szerencsén múlik nekem, és kicsit laposnak érzem.
- Terra Mysticát ajánlották.. ez érdekel, de nem tudom sehol beszerezni, illetve a tábla a Catanhoz képest mindig ugyanolyan. Meg a fantasytól se vagyok elragadtatva.
- Civilization táblás: ez szimpatikus, mert PC-n is szeretem, viszont itt egyrészt csak 4-en lehet, másrészt ahogy olvastam túl vontatott és bonyolult lehet a társaság néhány (akár női) tagjának, meg PC-hez képest is lehet nekem túl lassú
- Clash of Cultures: ezt a boardgamegreeken olvastam. Jónak tűnik, de nincs magyar nyelven és nem is lehet beszerezni itthon. Illetve ez is max. 4 fős.
- Torres: ezt ismerem mert játszottam vele ismerősökkel külföldön. Ez nagyon tetszett, de nem lehet itthon kapni sehol.
Köszönöm a javaslatokat!
A Catan telepeseihez láttam a kiegészítőket, de sajnos, ahogy a német weboldalon láttam, ahhoz is külön kiegészítő kell hogy 6-an lehessen játszani. Az alapjátékot, az alapjáték 5-6 fős kiegészítőjét, és a 3 másik kiegészítőket kiadták magyarul. De a kiegészítők "játékosszámbővítőjét" sajnos nem:(
A Dominion tetszik. Azzal is viszont hasonló gond van. Az Intrika kiegészítő (magyar) kapható, de hogy 6-an lehessen játszani, kéne az alapváltozat is. A magyar változatot nem lehet beszerezni:(
Nekem tavaly karácsony óta töretlen kedvenceim:
- Aranyásók
- BANG (különösen a kockás verziója)
- Csótánypóker
Kard és Korona 2. kiadás
4 és 6 fő között is nagyon jó.
Keresztapa, Corleone birodalma, viszont max 5 fős, azt hiszem.
Viticulture Essential Edition 4-6 fővel is megy (igaz 3an a legjobb)
Bang (6 fővel jobb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!