Tudom, hogy lerágott csont már az ilyen téma, de létezik ilyen játék?
Konkrétan ma álmodtam egy játékról, sajnos az álom javarésze már elveszett,viszont ami megmaradt belőle megpróbálom leírni. Szerintetek van egy ilyen játékban lehetőség, vagy hülyeség ahogy van?
A játék egy fantasy világban játszódik, de még nem tudom milyen lények legyenek benne. Stratégiai játék ugyan, de a lényeket is lehet irányítani fps módban. Nem újkeletű dolog, viszont sokkal kidolgozottabb lenne, mint a hasonló játékoknál. Kettő az egyben játék, külön fps és rts játékmódokkal, és kampányokkal, valamint vegyes játékmódokkal. A skirmish csatáknál választható lenne, hogy ki milyen szerepben legyen. Ostromló, ostromlott, free for all lehetséges szövetségkötéssel, vagy anélkül, a játék elején beállított frakciók, vagy bázisépítős egymást random gyilkolászós „eredeti” rts. 2-től 12 játékosig játszható lehető legváltozatosabb pályák, 12 frakció, és legalább egy 15-20 órás kampány, a főbb 3-5 frakciónak, ami így teljes egészében 45-100 órás kampányt jelent. A kampányban vegyítve lenne az fps és rts rész, de lenne egy külön csak fps, hősökkel végigvihető 8-10 órás történet. Mivel sok frakciót, rengeteg pályát, és történetet kell kidolgozni, a fejlesztésre 4-5 évet szánnék, és körülbelül 30 milliárd forintba kerülne a játék, tehát szponzorokkal és közösségi finanszírozással kellene megvalósulnia. Persze ezek csak elképzelések, lehet, hogy sokkal magasabbra rúgnának a költségek, és a fejlesztési idő is.
Nem tudom, milyen anyagot tolsz, de sürgősen állj le vele, akkor nem fogsz ilyeneket álmodni.
Még egy mobilos játékhoz is egy tucatnyi szakember és részletesen kidolgozott ütemterv, forgatókönyv, költségvetés kell. A leírásod alapján nem tudok elképzelni olyan embert (vagy idegen lényt), aki fantáziát látna az ötletedben. Majd ha már egy egyszerű flash játékot megvalósítottál, továbbléphetsz. De előre szólok, hogy a jelenlegi játéktrendek inkább az egyszerűsítés irányába mutatnak, nem a monumentális mindentbele-projectek felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!