Mennyi esélyem van, hogy nem lopják el a Minecraft account-omat, ha megvásárolom a játékot?
Most tervezem egy eredeti Minecraft megvásárlását, de nagyon tartok tőle, hogy pár nap múlva viszont fogom látni az account E-mail címemet a jelszómmal együtt.
[Sok nyomi "adathalász", vagy nem tom minek nevezzem őket, képesek belenyúlni a Mojang szervereibe.]
Ez nem szép tőlük. De a Mojang (azaz mostmár a Microsoft) is felelős, mert sokkal biztonságosabbá kéne tenni a szervereiket, ahol az accountokat tárolják.
Csak a Microsoft is úgy van vele:
Gyerek:Apa ellopták a Minecraftomat, nem tudok bejelentkezni, valaki megváltoztatta a jelszót.
Apa: Nem baj kisfiam, majd veszünk újat...
És sokaknak meg is veszik... és ezt a Microsoft is élvezi, mert ebből van a haszon...
Na mindegy, tehát az lenne a kérdésem, hogy ti már tapasztaltatok-e ilyet, vagy elég csak hetente jelszót változtatni?
Köszönöm előre a válszokat! :)
Kellemes ünnepeket mindenkinek! ;)
*Viszont fogom látni a jelszavamat, meg az e-mail címemet az interneten.
[Csak mert nem volt értelmes a szövegben.]
Nagyon sok ilyen weboldal van, sajnos, akik lopott e-mail címeket árusítanak...
'Sok nyomi "adathalász", vagy nem tom minek nevezzem őket, képesek belenyúlni a Mojang szervereibe.'
Fogalmad sincs mirol beszelsz. Az adathalaszat pont nem a szerveroldalon mukodik, hanem az ostoba, kapzsi felhasznalokat verik at mindenfele jol hangzo igeretekkel, ingyen ezzel, ingyen azzal, 'hack-ekkel', 'okositassal'. A sok hulye meg meg is adja a cimet/jelszavat, csak hogy neki jobb/tobb legyen, mint a szomszed sracnak. Aztan megy a siras apunak, hogy 'Apaaaaaaa feeehehehhheltohhohohooortek a fihhihiiiokomaaaaaaaaat!'. A f**zt tortek fel kisfiam, kiadtad a jelszot...
Egyből nyugodtabb lettem. Köszönöm válaszod! ;)
Akkor lényegében csak nem kell senkinek sem megadni. (Bár ez így 15éves fejjel logikus is számomra, de a kisebb korosztálynak nem...)
Meg szerintem vigyázni kell azzal is, hogy ha tört szerverre jelentkezek be, akkor ne az eredeti account jelszavamat adjam meg a /login-al, mert képesek az Authme plugin mappájából visszanézni a jelszavamat és próbálkoznak, hogy nem-e az eredetim jelszavát adtam-e meg.
Én már láttam ilyet is, akik így akartak kicsempészni accountokat kisebb korosztályú playerektől. (Finoman fogalmaztam.)
Ez csak egy példa volt. Bocsi az okoskodásomért.
Adathalász az meg egy rossz szóhasználat volt...
Köszi mégegyszer!
Kellemes ünnepeket! ;)
Namost, mint már előttem mondták, az adathalászok nem a szerver oldalról, hanem a felhasználó oldalról lopják a cuccot.
Vagy átirányítanak egy olyan weboldalra, (ami akár hivatalosnak is tűnhet) és kérnek meg, hogy add meg a felhasználói adataidat. Vagy pedig a gépedre juttatnak fel keyloggert/kémprogramot és így szerzik meg a bejelentkezéshez szükséges adatokat.
Ott kezdődik hogy soha ne látogass kétes eredetű weboldalakat és soha de soha ne add meg senkinek a felhasználónevet és a jelszavat. (nem, még a legjobb barátodnak sem) Ha pedig akár maga Minecraft/Mincrosoft mutatja a bejelentkező ablakot, akkor is figyelj az apró jelekre. (nem olyan nyelven jelenik meg mint eddig, egy kicsit máshogy néz ki, stb.)
Ha pedig el is lopják, az ilyen cégeknek (Microsoft, Steam, Origin, stb.) nagyon jó supportjuk van ilyen téren. Ha ellopják és igazolni tudod hogy tiéd az account, akkor pár napon belül visszakapod, ez 100%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!