Egy tank kupoláját eltalálva végzetes kért lehet okozni vagy mégse?
A minap hallottam egy vitát két emberke között, ami lényegében egy játékból indult ki. A vita témája az volt hogy a való életben ha egy Lánctalpas Harcjármű, az az Tank parancsnoki kupoláját eltalálja egy töltet, az végzetes lehet a járműre illetve legénységére nézve, vagy nem?
Én arra tippelek hogy sok mindentől függ, bár nem tudom biztosan.
A két harcos akik vitatkoztak lényegében a World of Tanks-ból indultak ki ahol ezzel a módszerrel pár lövésből kiszedhetsz egy tankot.
Attól függ, milyen lőszerrel lövik meg, milyen szögben.
Ne felejtsük el, hogy egy modern harci tank kupolája egyrészt lapos, másrészt jó szögben áll, ami miatt könnyebben lepattannak róla a lövedékek. A döntött fok miatt ugyan azzal az anyagvastagsággal "vastagabb" lesz a fal, több erő kell egy lövedéknek, hogy áthatoljon.
Ha viszont szét tudod lőni, akkor jó eséllyel tűz üt ki belül, plusz a berobbanó löveg által hozott hatalmas nyomás a szűk térben ide-oda pattog (a fém szilánkokkal együtt) és megöli a legénységet.
Ha le akarsz fegyverezni egy mai tankot, akkor inkább robbantsd le a lánckerekét majd egy robbanó töltettel küldd meg az oldalát, a felületen keletkező kár elenyésző, de mivel a tank oldala nem nyeli el rendesen a hatalmas lökéshullámot, belül leszakad több nagyobb darab fémszilánk, ami gránát módjára szétaprítja a legényzetet.
Kérdésre válaszolva, lehetni lehet végzetes kárt okozni toronyra mért csapással, de egyszerűbb ha oldalba küldöd egy robbanó töltettel. Plusz ne felejtsd el, egy mai tank simán száguld 160 km/h-val, azt lődd már tornyon miközben ugrál a terepen. Nem éri meg a tornyot célozni.
Attól függ mivel lősz mire. Tigrissel megküldeni egy Panzer II-őt, végzetes, igen, fordítva viszont semmi. Függ attól, milyen szögben érkezik a lövedék, mivel lőnek egyáltalán, milyen vastag a kupola páncélja, stb. Azért tud esetleg egy gyengébb pont lenni, mert általában vannak a kupolán kis kémlelő nyílások.
Mondjuk én nem a kupolát kezdeném el lövöldözni, hanem inkább más gyenge pontját az adott tanknak. Azért egy kupolát eltalálni mondjuk 500 méterről úgy, hogy a kémlelő nyílást érje a találat...Egyszerűbb megküldeni oldalról akkor már a motorteret, vagy ahol a lőszerek vannak. Stb...
nem is olyan regen volt pelda ilyen esetre, a legenyseg bent egett el egy kupola talalat utan.
a wot jatekmekhanikaja meg egy vicc, csak sokan azt hiszik a valosagban is ugy mukodnak a dolgok...
Köszönöm a válaszokat. Igen, valahogy én is értelmetlennek találtam a vitájukat, mert a való életben is úgy tanultam hogy páncélos járművet látok, célozzam meg a közepét, aztán tűz. nem hogy még ilyen miniatűr célpontokat lőni rajta.
De hát ugye a wot egy nevetséges játék, tele nevetséges dolgokkal, és sajnos a benne lévő retardált tartalom terjed mint a pestis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!