Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Valaki el tudja nekem magyaráz...

Valaki el tudja nekem magyarázni hogy mi a különbség az MMO és az MMORPG között? Egyáltalán mi számít RPG-nek?

Figyelt kérdés
a rövidítésükre rákerestem meg a jelentésükre is, de egyszerűen nem áll össze a kép. akkor most mi számít RPG-nek? hiszen minden játék, szerepjáték, nem? és akkor most van különbség az mmo és az mmorpg között? mert nem igazán értem, de nagyon hálás lennék ha le tudnátok írni!:):D
2015. okt. 28. 00:08
 1/7 anonim ***** válasza:
30%
mmo pl a wow,de ha wowon belül a karakteremnek kitalálok egy háttérsztorit,és pl másik játékossal beülünk a játékbeli kocsmába,és ott beszélgetünk,a karaktereink kitalált dolgairól az már rpg
2015. okt. 28. 00:20
 2/7 anonim ***** válasza:

Már nem azért de RPG=RolePlayingGame, az az szerepjáték, a WoW pedig egy MMORPG.

MMO=MassivelyMultiplayerOnline

Van MMOTPS is, MMORTS, MMOFPS stb.

Diablo például nem MMORPG, hanem ARPG.

2015. okt. 28. 00:49
 3/7 anonim ***** válasza:
Én valahogy úgy fogalmaznám meg, hogy akkor szerepjáték, ha a szereplőd személyiségét te alakítod. Azaz vannak olyan játékok amikor kapsz egy már kész karaktert és a storyn végigmész vele, de mindenki majdnem ugyanazt csinálja, a szereplő akivel vagy ugyanazo az előre gyártott személyiség, ugyanazok a motivációi stb. Egy rpgben nincs előre gyártva semmi (max néha alapstory vagy class de abból is több féle közül lehet választani), a kinézetet is te állítod be, később a játék során a döntéseidtől függ a kimenetel, de legalábbis a játék más lesz, a több karakter máshogy reagál. Nem tudom mennyire érthető a dolog.
2015. okt. 28. 10:03
 4/7 anonim ***** válasza:

az elso el van tevedve.

a WoW startbol mmorpg, tehat minden karakternek mar van szerepe, es a jatek storyja is ki van talalva. attol hogy te kitalalsz meg valamit hozza az senkit sem fog erdekelni, max egy adott RP szerveren ahol mindenki ugy beszel mint a gyuruk uraban.

Rpg - a jatekban egy karaktert formalsz izlesed szerint, csinalsz belole ijaszt, magust, tolvajt, stb

Mmorpg - ugyanaz mint a fenti, csak online, tobb ezer jatekossal egy szerveren ahol egyutt kalandoztok, felfedeztek dolgokat, osszedolgoztok eros bossok legyozesehez

Mmo - egyszerubb online jatekok, ahol ugyanugy tobb ezren lehetnek osszegyuve egy szerveren, de nincs kihangsulyozott szerepjatek. ilyen peldaul a World of Tanks.

2015. okt. 28. 10:48
 5/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak, ment a zöld kéz!!:)

meg egy kérdés: pl fallout az rpg-nek számít? mert végülis elég részletesen állíthatsz a főszereplőn

2015. okt. 28. 12:37
 6/7 anonim ***** válasza:
igen rpg
2015. okt. 28. 14:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem minden jatek szerepjatek. Pl van olyan profi repulogep szimulator, hogy tobb ezren felcsatlakoznak egy szerverre, es egyutt repulnek meg iranyitanak. De ez nem a klasszikus ertelemben vett szerepjatek, tehat nem MMORPG, csak MMO.
2015. okt. 28. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!