Mit játsszak a buszon?
Megyünk táborba, és viszek lapokat meg cerkákat a buszra. Mit játsszak a barátnőmmel (pl. akasztófa)? Kérlek írjatok tippeket!
Normális válaszolóknak előre is köszönöm!
Barátnőm 12/l, én 13/l
Heló!
Az egyik legjobb az ország-város, én azt javaslom.
Oh tényleg :) Köszi.
Akinek van ötlete, jöhet! :D
Ősrégen olvastam ezt a játékot, 18 éve, de akkor az osztálytársaimmal rengeteget játszottunk és nevettünk. A lényeg, hogy egy írólap oldalára fel kell írni egymás alá a következőket:
Melléknév
Személynév
Melléknév
Testrész ragozva
Számnév
Melléknév
Főnév
Ige
Aki kezdi, ír egy melléknevet, úgy, hogy a másik ne lássa, behajtja a papírt, és átadja a társának. Mások nem nézhetik meg, mit írtál, a barátnőd csak azt látja már, hogy személynév- neki írnia kell egy személynevet (lehet igazi személy, filmszereplő, bárki), behajtja a papírt, és odaadja neked. Te folytatod a következő melléknévvel, majd behajtod és visszaadod, stb.
A végén pedig kibontjátok ezt a harmonikát, és elolvassátok, milyen ökörség jött ki, mi mindig könnyesre röhögtük magunkat :D
Ez volt a példamondat anno:
Melléknév Bamba
Személynév Irma
Melléknév Lila
Testrész+rag Hajában
Számnév 101
Melléknév Vidám
Főnév Kiskacsa
Ige Táncol
A végeredmény: Bamba Irma lila hajában 101 vidám kiskacsa táncol.
Ha ezt a mondatot megtanulod, akkor mindig eszedbe fog jutni a sorrend :D
Juj köszi ez nagyon jó! :)
Viszont nyitott vagyok még másra is. Jöhet még! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!