Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Hogyan kell számolni a pontozá...

Hogyan kell számolni a pontozást a 7 wonders/csoda társasjáték végén?

Figyelt kérdés
Szóval van ez a játék. A játék tök jó, és a pontozás a végén egy kivételével minden érthető. A Zöld/tudományos kártyák hogy érnek pontot, ezen vesztünk össze. A játékszabályban a példa az hogy van 3db A 2db B 1db C jelű kártyája. a 3 dbos ér 9 pontot a 2 dbos ér 4 pontot és az 1 dbos ér 1 pontot és ezen felül még a 3 különböző kártyáért kap 7 pontot. EZ 21. Mert csak egy db 3 különböző jelű kártyactriója van. De ha, és ez nincs benne a játékszabályban, van 1db A 1db B 1db C jelű kártyám, akkor most az 7 pont vagy 10? Mert ez nem volt világos számunkra. A játékszabály fent van a neten is.

2015. júl. 23. 19:57
 1/6 LaTueur ***** válasza:
10, a 7 pluszba jön a többi ponton felül. Ahányszor van három külömböző annyiszor +7, ez ugye minden tudományfajtának a dbszámának a négyzetéhez adódik.
2015. júl. 23. 20:23
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen szerintem is. Viszont akkor nem értem hogy nekik hogy jön ki...
2015. júl. 23. 21:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Még az egy dbos kártyák is beleszámítanak, nem? Mert Szerintük abban az esetben nem kell számítani mert az azonos náluk több db-t jelent. Míg a példánál levő 1dbost meg elfogadják. Szóval kész káosz van nálam.
2015. júl. 23. 21:15
 4/6 LaTueur ***** válasza:
Nem értem ezen mit nem lehet érteni. 3x3+2x2+1x1=14 és ehez adódik a 7.
2015. júl. 24. 10:24
 5/6 A kérdező kommentje:
igen, végül is igazat adtak nekem. :DDDD köszi
2015. júl. 25. 15:50
 6/6 molnibalage válasza:

Csak akkor kell 1 pontért számítani egy kártya értékét, ha az nem tagja egy szettnek vagy nincs több egyforma.

Legyen A, B és C fajta kártya.

A+B+C = 7 pont

A+A+B+C = 7 pont a szettért és A*A = 4 pont. De nem számolod mellé még azt, hogy 4 db kártya, akkor az 4 db pont.

2020. jan. 1. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!