Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » A játékokba az fps korlátnak...

A játékokba az fps korlátnak mi a lényege?

Figyelt kérdés

2015. júl. 14. 19:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Hogy megőrizzen több erőforrást az egyéb műveletekre. 25 fps felett már szinte észrevehetetlen a különbség - nem mindegy, hogy a géppel 26 vagy 72 képkockát pörgetsz másodpercenként, miközben mondjuk a következő objektum helyzetét kellene kiszámítania, ami emiatt teszem azt késve jelenik meg.
2015. júl. 14. 19:50
 2/4 anonim ***** válasza:
Erőforrás megőrzése, és az FPS fixálása. Van különbség pl. 30 és 60 FPS között (mind a kettő játszható számomra) de amikor egy játék 60 FPS-ről ugrál le folyamatosan 30-ra, az elég zavaró. Pl. ez is orvosolhatja az FPS korlát, ha bírja a gép.
2015. júl. 14. 19:51
 3/4 anonim ***** válasza:

az egyik az erőforrás, igen, de a fixálással az fps droppokat is könnyebben kezeli. 25 fps nekem eléggé kockás azért, 60 ami tényleg jó, de én pl 80 fps-ig látom a különbséget, de 90-120nál már én se mondom meg, hogy tényleg annyi-e az ennyi.

Meg persze ha van fps mérőd, nem rohangál fel-alá mint valami kis dilis.

2015. júl. 14. 21:44
 4/4 anonim ***** válasza:
A fent említett okok mellett van pusztán technikai háttere is a dolognak. Ma már jobban odafigyelnek erre, de régen jellemző volt, hogy nem eltelt idő alapján számoltak dolgokat, hanem minden frame alatt, ez azért nem szerencsés, mert akinél 60 fps el fut a játék, annak 2x olyan gyorsan a végére ér az adott számítás, mint annál, akinél 30 al(ha az a cél, hogy minél hamarabb meglegyen nyilván szuper, viszont ha ez alapján határozzák meg, hogy mondjuk hol áll a karaktered, akkor elég kellemetlen tud lenni). Így meg egyszerűbb, ha lockolva van 30\60 on, akkor nem kell ilyesmivel annyit molyolni.
2015. júl. 14. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!