Mit változtassak ezen a pokémon csapaton? (OU)
Venusaur-Mega @ Venusaurite
Ability: Thick Fat
EVs: 248 HP / 252 Def / 8 SpA
Bold Nature
- Giga Drain
- Synthesis
- Leech Seed
- Sludge Bomb
Sableye @ Leftovers
Ability: Prankster
EVs: 252 HP / 252 Def / 4 SpA
Bold Nature
- Recover
- Calm Mind
- Dark Pulse
- Will-O-Wisp
Blastoise @ Assault Vest
Ability: Torrent
EVs: 248 HP / 252 SpA / 8 SpD
Modest Nature
- Aura Sphere
- Scald
- Ice Beam
- Dark Pulse
Manaphy @ Leftovers
Ability: Hydration
EVs: 252 HP / 252 SpA / 4 SpD
Modest Nature
- Tail Glow
- Scald
- Ice Beam
- Psychic
Serperior @ Assault Vest
Ability: Contrary
EVs: 248 HP / 8 SpA / 252 Spe
Timid Nature
- Leaf Storm
- Dragon Pulse
- Giga Drain
- Hidden Power [Fighting]
Skarmory @ Leftovers
Ability: Sturdy
EVs: 252 HP / 4 Def / 252 SpD
Calm Nature
- Stealth Rock
- Spikes
- Whirlwind
- Roost
Szia!
Nos... átnézve a Party-t amit használsz, néhány dolog ütötte csak meg a szemem.
Első körben azt jegyezném meg, hogy szerintem sok a Water type pokemon, ellenben sehol egy Fire.
Továbbá van két védekező pokemonod, egy igazán gyors pokemonod, a többi stat.-ja viszont némi túlzással de átlagos.
Illetve egy Grass Poison és egy Grass az továbbra sem ad sok variációs lehetőséget.
Én a helyedben kivennék egy water-t, helyére tennék egy fire pokemont, akinek magas a támadási értéke, és ez a poke lenne a nyitó, tehát first. Azzal tudsz jelentősen sebezni, és ha kell még mindig van egy védekeződ a partyban.
Megválnék az egyik Grass-tól is, és helyére egy Védekező elektro-t tennék, így kicsit színesebb a skála, és van védekeződ bőven.
Ha tudsz, használj flying/fire pokét, TM-ek közül tanítsd meg a Fly támadást. Hasznos, mert két lépcsős a támadás, így egyet hárítasz is, ez által lépéselőnybe kerülhetsz.
Kicsit szedett-vedett lett a válaszom, de szerintem ki tudod csipegetni a lényeget :)
Előző: Ha esetleg nem tűnt fel elsőre, Venusaurt megaként használja, Serperior pedig egy Contrary + Leaf Storm kombóra épít, ebből mindkettő nagyon hatásos, egyiket sem venném ki. Igazából a többinél sem értem, hogy miért gondolod átlagosnak őket. Egy Pranksteres Sableye nagyon végzetes tud lenni, Blastoise egész jó tank, főleg Assault vest-tel, Manaphy elég jó, Tail Glow-val meg pláne, könnyen végig tudja söpörni az ellenfelet, Skarmory pedig messze az egyik legjobb fal a játékban.
Azt is érdekesnek tartom, hogy pont a tűz típust emelted ki, amikor az a szörnyű igazság, hogy nem kimondottan erős vagy hasznos belőle a legtöbb Pokémon. A Tűz/repülő Pokémonokat meg még sokkal körülményesebb használni, mivel az igencsak elterjedt Stealth Rock automatikusan le veszi a HP-juk felét. Emellett a Fly nagyon nem jó támadás kompetitíven, mivel nagyon kiszámítható, és gyakorlatilag ingyen csere az ellenfélnek, arról nem is beszélve, hogy ha mondjuk Thundert vagy Hurricane-t használt, esetleg valami stat boostert, akkor vesztettél egy kört, ami alatt semmit nem csináltál, míg az ellenfél vidáman csinálta a saját kis taktikáját. Arról nem is beszélve, hogy tűz Pokémonnak nem igazán éri meg repülő támadást megtanítani, ugyanis a tűz mellett az egyetlen plusz típus, ami ellen coverage-et ad, az a harcos.
Ne érts félre, semmiképp sem rosszat akartam mondani, csak segíteni próbálok, hogy ne csak a Pokémonok típusát, és nagyjából a statjait nézd meg, hanem nagyon fontos a tárgy is, ami rajta van, a támadásai, és az abilityje is. Pl. ott van Sableye, aki a képessége nélkül nem valami jó Pokémon, de így, pranksterrel nagyon veszélyes. Vagy Manaphy, aki úgy magában mérsékelten félelmetes csak, de Tail Glow-val nagyon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!