Melyik MMO-t válasszam?
Játszottam mindkettővel, jó játékok. Ha Gyűrűk Ura rajongó vagy akkor játssz a LOTRO-val. Ha jobban kedveled a kicsit animésebb környezetet akkor a Tera. Ha szereted az MMO-kra jellemző skilles, kattingatós harcrendszert, akkor LOTRO, viszont ha valami újra vágysz, ahol pl rendesen célozni kell meg figyelni mikor és hova nyomod a támadást, akkor TERA. Viszont ha azt elkezded, akkor az átlagos harcrendszerű MMO-kat már unni fogod.
LOTRO-val többet játszottam és én jobban is szeretem, ettől eltekintve a TERA is nagyon jó játék (ki tudja talán jobb is) csak nekem a hangulata nem jött annyira be. Meg én Gyűrűk Ura fan vagyok, szal kissé elfogult is lehetek. De remélem tudtam segíteni :)
Melegen ajánlom a LOTRO-t, az első válaszoló már szinte mindent elmondott.
Az osztályokról:
Van néhány, amik nagyon nehezen játszhatóak, illetve csak csapatban erősek, a Burglar és a Captain. A Lore-Master sehol sem erős, sajna.
A Guardian és a Minstrel közepesen bonyolultak (nagyon ki kell tanulni a tankolást és gyógyítást), de ha főleg csapatban akarsz játszani, melegen ajánlottak, mert tank és healer mindegyik partiba kell. Ellenben a Hunter, Beorning és Champion SEHOVÁ sem kell, mivel egyrészt tiszta DPS (sebző) osztályok, és kevesen tudnak velük ésszel játszani (ne sebezzenek egyszerre túl sokat, mert akkor leszakítják a tankról az ellenfeleket). Másrészt baromi sok van belőlük. Viszont szóló játékra brutálisan jók, villámgyorsan ölnek, nagyon jól lehet velük haladni. Plusz a Hunternek rengeteg "gyors utazás" skillje van, percek alatt körbe lehet vele járni egész Középföldét.
Utoljára hagytam a kedvenceimet, a Rune-keepert és a Wardent. Az első tud gyógyító és sebző varázslatokat is, de egyszerre csak az egyik irányba. De harc közben ha szükséges, lassan át tud váltani az egyik végletből a másikba, ott segítve a csapatnak, ahol szükség van sebzésre vagy gyógyításra.
A Warden simán a kedvenc karakterosztályom az összes MMORPG-ből, amit csak 15 év alatt játszottam. Nagyon-nagyon nehezen játszható, ha nem tudsz fejben tartani 20-25 gombkombinációt, neki se kezdj. De ha mesterfokra emeled a Warden irányítását, egyszerűen nincs ellenfeled. Olyan ellenfeleket szólózok le vele, amit egy hat tagú csapat is csak nagy nehézségek árán tudna. Pont ez a nagyszerű benne: hogy nem a számértékektől és a felszereléstől erős (vagy gyenge), hanem a játékostól.
Sajna a két utóbbi karakterosztály csak a Mines of Moria kiegészítővel (vagy külön a LOTRO Store-ban) vásárolható meg, de hát Móriát amúgy is kötelező megvenni, mert az egyik legjobb kiegészítő, ami valaha is megjelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!