A Tera játéknak két oldala van vagy az egyik európai a másik meg amerikai?
igen 2 resze van, de gondolom van kulon koreai is.
az amcsi Enmasse ha jol tudom, a Steam mas dolog.
A STEAM a VALVE cég kliense, ami játékokat forgalmaz, nincs olyan hogy egy játék fent van a steamen, de annak egyik szervere nem a másik meg igen. A steam teljesen független ettől, amiről te beszélsz.
A TERA, mint MMORPG, több szerveres. A játékot eredetileg forgalmazó cég neve az Enmasse, amit felvásárolt a Gameforge.
Te minden esetben a GAMEFORGE szerverén játszol, de a gameforge-nak is van több szervere. Ezeknek a központjai más-más helyen találhatóak. Van, ami Amerikában található, van, ami Németországban, stb.
Egyik szerverről átmehetsz másikra, a karaktert is átviheted, de ehhez valódi pénzből vásárolt valutát kell használnod.
Ami a szervereket illeti, az angol nyelvűnél te csak az EU-s és amcsi szervereket látod, mivel a koreainak maga a kliense is teljesen más. Ahhoz le kéne szedned a koreai klienst, azt felpatchelni és úgy játszani.
Én mondjuk oldalakról nem beszélnék itt Terában, maximum szerverekről. De nem feltétlenül éri meg átmenni egyikről másikba, mert a pinged nagyban függ a szervergéptől való távolságtól is. Hisz ha amerikai szerveren játszol, a neted rákapcsolódik a budapesti központra, ami átküldi az adatokat a német központba, ami átmegy az usába, ott megint szétosztás van addig, amíg el nem éri a TERA szervergépeit. Aztán ez a jel visszajön és a képernyődön megjelenik a változás. De minél hosszabb az út, annál jobban fogsz laggolni, mert annál nagyobb távot tesz meg az információ.
Van EU szerver, koreai, meg NA (North American) szerver. Az EU-s közelebb van, így nem lesz 100-150-es pinged a nagy távolság miatt. (100-as ping: történik valami a szerón, és ezt te 0,1+ másodperccel később fogod csak érzékelni).
Egyébként nem biztos hogy ugyanaz a cég üzemelteti mindhármat, bár szerintem úgy van hogy a Gameforge EU-s leányvállalata viszi itt is a szerókat, Ázsiában meg a Hangame vagy nem tudom ki.
Maximum azért érdemes NA-n játszani, mert általában mi kapjuk meg legkésőbb az updateket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!