Mi lehet az oka az Fps drop- nak a Mass Effect játéknál?
Sziasztok!
Az lenne a gondom a játékkal, hogy kb 10 másodpercenként van egy Fps drop. Megy szépen 60 Fps-el, aztán túl gyakori időközönként drop- ol egyet, ami nagyon zavaró.
A játék Steames és a DVD-s Magyar változattal is ugyan azt a hibát produkálja.
Annyi a modosítás nálam, hogy fent az alapjáték, arra van rárakva a MEUITM project, ami ugye a grafikát, texturákat javítja, ezen kívül a Large Address Aware van használva még, hogy kiküszöbölje a random crash-eket.
A MEUITM project leírásában szereplő műveleteket is megcsináltam, ami a következő:
Az x:\\Users\\xxx\\Documents\\BioWare\\Mass Effect\Config\bioengine.ini - ben a következő sorokat megváltoztatni.
TEXTUREGROUP_Character_Diff=(MinLODSize=32,MaxLODSize=512,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_Character_Norm=(MinLODSize=32,MaxLODSize=512,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_Character_Spec=(MinLODSize=32,MaxLODSize=256,LODBias=0)
Erre:
TEXTUREGROUP_Character_Diff=(MinLODSize=512,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_Character_Norm=(MinLODSize=512,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_Character_Spec=(MinLODSize=256,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
És:
DepthBias=0.030000 or(0.012 if you restored to pre-official 1.2 patch values)
MinShadowResolution=32
MaxShadowResolution=512
ShadowFilterQualityBias=0
Erre:
DepthBias=0.006000
MinShadowResolution=32
MaxShadowResolution=4096
ShadowFilterQualityBias=4
Plusz: Trilinear=FALSE ról: Trilinear=TRUE -ra
Ennyit csináltam. Bár látok én a Játék könyvtárába is egy DefaultEngine.ini fájlt, amiben az értékek így vannak:
TEXTUREGROUP_Character_Diff=(MinLODSize=32,MaxLODSize=512,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_Character_Norm=(MinLODSize=32,MaxLODSize=512,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_Character_Spec=(MinLODSize=32,MaxLODSize=256,LODBias=0)
De azt nem írja a MEUITM leírása, hogy azt is át kellene állítani.
És ez is kevésnek tűnik nekem ugyan ebben az .ini fájlban:
[Stats.MapChunk]
TotalMemory=97 MB
Total Memory Free=512 MB
Total Texture Memory=138 MB
Level Texture Memory=25 MB
Light Map Size=56 MB
Shadow Map Size=6 MB
Bár lehet hogy ennek így kell lennie, de még az is érdekes hogy mintha nem is használná a Vga- m, csak az integráltat (ez nem biztos).
Csinálok róla egy videot, hátha segít nektek a megoldásban.
Ja és ezen a gépen kellene normálisan futnia: [link]
Köszi előre is !
A pack nélkül jó, de pont az lett volna a pláne, hogy azzal használom a szebb látvány reményében.
De úgy látom optimálizatlan mint szinte az összes összebuherált modifikáció. A skyrimet is sikerült mindig kinyírnom a Full hd texture packekkel meg az ENB- vel, mert ahhoz is még 50 féle beállítás van írva hogy megfelelően működjön, de akkor meg valami más hiba jön elő egy másik modban stb...Ez a gond az unofficial dolgokkal.
Ja, úgyhogy töröltem a MEUITM - et, most így játszom.
Arról meg nem is beszélek, hogy tegnapelőtt vettem steam-en és nem tartalmazza a magyar nyelvet és a magyarítás is hibásan működik vele, így kénytelen voltam letorrentezni a magyar verziót és így játszani. Nem is értem ha itt Európában is nyerészkednek a Készítők és a Steam, akkor miért vették ki a Magyar feliratot, hisz az alapból benne volt. Szóval ugrott 2500 ft megint.
Ugyan úgy jártam ahogy te, csak én Originen vettem meg. :)
Ott van az eredeti játék, és nem tudok mit kezdeni vele, mert angol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!