Jó SZTORIS Játékot tudnátok mondani?
Szeretném ha megosztanátok velem a azokat a játékokat amikkel TI JÁTSZOTTATOK (az nem érdekel mit hallottatok).
Az egyetlen feltételem az lenne, hogy legyen felejthetetlen a sztorija. Nem számít milyen hangulata van, hogy milyen a grafika, hogy mikor készült. Csak a történet ami fontos. Spoiler-t nem kérek de ha lehet egy rövid élmény beszámolót igen.
(És kérlek saját szavakkal. Ne küldjetek linket ha esetleg valakit érdekel a téma ne kelljen szenvednie az eltávolított link-ek miatt.) Köszi :)
Telltale Games- től a THE WALKING DEAD
Knights of the Old Republic 1
Star Wars játék, a régi köztársaság idején a Sithek elleni háborúba csöppensz mind katona, de hamarosan egy bolygón találod magad ahol a sithek a védelmetekre bízott jedit keresik. Nem fps, hanem rpg. A történet nagyon jó, egyenesen meglepő, az első alkalommal döbbentem néztem, főleg mert zseniális ahogy felvezetik. Jó pár követő van akik élesen különböző világnézettel és háttérrel rendelkeznek, a történeteik és a párbeszédeik is érdekesek. A világ eléggé fekete-fehér igazi star wars módra, de van benne egy jó adag sötét humor is, pl. én még nem hallottam olyan emberről aki az orgyilkos droid gyilkos poénjait ne szerette volna.
Knights of the Old Republic 2 a The Sith Lords Restored Content Mod-dal, ami visszateszi a játékból az üzletpolitika - értsd határidő - miatt kivágott részeket.
A háború vége után játszódik a lerombolt galaxisban, a Köztársaság a gazdasági összeomlás szélén áll, meglehetősen depressziós a világ, bűnözés, reménytelenség stb. Sokkal felnőttebb a hangvétele, nincs éles fekete-fehér határvonal a szereplők között, rengeteg aljasság, számítás és manipuláció van a játékban. A főbb szereplők enigmatikusak és emberfelettiek, a sith nagyurak pl. minden túlzás nélkül már természet(felett)i csapásnak illenek be, kő kövön nem marad ott ahol megjelennek. A fő alakok céljai grandiózusak, pl. a Köztársaság megmentése az egyikük számára szinte már csak mellékes cél, de nem akarok spoilerezni. :) A játék sokat filozofál az Erőről, egyáltalán nem Star Wars módra, hanem erős kritikával, pl. hogy az Erő hogyan befolyásolja a galaxis sorsát előre nem látható módon és mi ennek a következménye. És ilyen esemény több is van a játékban és csak később szembesül vele az ember, hogy ez nem így alakult volna ha nincs az Erő ami átírta az erőviszonyokat. Az egyetlen "gyenge pontja" a játéknak hogy a Kreia nevű öregasszonyra hallgatni kell, ő a történet "mesélője", ő tanítja a főhőst, segíti meglátni az összefüggéseket és kritizál élesen minden döntést és annak lehetséges következményeit.
Egyébként a legkedvencebb Star Wars karakter lett számomra az egész SW univerzumból, őt követi e két játék főhősei, akik kivételes alakokká válnak a játékok végére. Sajnos a játékból készült MMO folytatásban idióta veszteseket csináltak belőlük (majd gyorsan halottat), mert ha képességüknek megfelelően szétrúgják mindenki seggét és ellovagolnak a naplementébe, akkor nincs történet amivel el lehet adni az MMO-t.
Még egy negatívum: számomra mindkét játékban sok volt a harc, főleg a második résznél gurult el a gyógyszere a készítőknek (lehet hogy a kivágott részek által elveszett időt akarták ezzel pótolni) szóval én levettem a nehézségi fokozatot a legkisebbre, hogy a sztorira tudjak koncentrálni.
Sajnos a fent említetteket már végig játszottam.
De találtam pár igazi gyöngyszemet, ha valakit érdekelne egy jó történet.
Mass effect: 1-3 Sci-fi játék alakítható történettel.
A játékban nem csak az aktuális Story-ra lehetünk befolyással hanem a soron következőre is.(Ugyan nem drasztikus módon, de pont annyira hogy meg foglyon minket.)
A játékban szerelmi száll is szerepet kapott, így még érdekesebbé téve azt.
Dragon Age: 1-3 Ez a remekmű egy középkori fantasy játék hasonló játékmenettel mint az előbb említett Mass Effect.
Befolyásolható történet, szerelmi szál... stb
Az elsőt kötelező jelleggel ajánlanám, míg a 2. részt szinte csak negatív hozzászólással tudnám jellemezni.
Visszalépés az első epizódhoz képest.
Azért megpróbálok érvelni emellett is. A grafika javult cserébe leszűkült a bejárható világ és sok az ismétlődő textúra.
sokkal több figyelmet kapott a személyes kapcsolatunk hű szövetségeseink-el és nőtt a humor faktor.
A 3. részhez még nem volt szerencsém de hamarosan érkezik a magyarítás és remélem a BIOWAR (Kiadó) észhez tért és eldobta a 2. rész elvetemült hibáit.
Life is Strange: Egy amerikai (közel sem normális) diáklány bőrébe bújhatunk, akinek van egy érdekes képessége.Mégpedig , hogy vissza tudja pörgetni az időt pár perel
ezzel megakadályozva bizonyos eseményeket és befolyásolva a további történéseket.
(Így elsőre kicsit furán hangozhat a férfiaknak ez a kis tini dráma, de a története érdekes és a játékmenet órák után sem válik unalmassá.)
Egyszer érdemes végig játszani!
The Elder Scrolls sorozat: Elsőre éredekesnek tűnt de hamar unalmassá vált. Talán az Assassin Creed-hez tudnám hasonlítani.
Időnként előveszed játszol pár órát de hamar unalmassá válik és csak a helyet foglalja a gépeden. minden esetre érdekes a története sé
a hatalmas bejárható világ milliónyi küldetés lekötheti az embert.
(Talán az lehetett az oka a negatív élményeimnek ami a pozitívakat is adta. A "hatalmas bejárható terület, Milliónyi küldetés"
Sajnos számomra élvezhetetlenné tette a játékot hogy nem tudtam merre menjek, mit csináljak, teljesen összezavart a rengeteg küldetés. Időnként azt sem tudtam melyiket csinálom,
mire kész lettem egy misszióval addigra sikerült még X mennyiséget felszedni. Vége láthatatlan volt a játék és idővel átment értelmetlen kaszabolásba.
Ezt az alkotás leginkább egy MMO-hoz tudnám hasonlítani csak SOKKAL MAGÁNYOSABB.)
Ehhez még annyit fűznék, hogy támogassátok a BIOWARE-t azzal hogy megveszitek és nem letöltitek a termékeit.(Kivétel ez alól a Dragon Age 2. azt töltsd le eszedbe ne jusson megvenni!!!)
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!