Honnan lehet tudni, hogy eredeti-e a lego?
Attól függ. "más lego-k" alatt a copycat cégeket értjük mint Mega Bloks, Kre-O, COBI, meg miegymás, vagy pedig simán a LEGO más készletéből szedett alkatrészekre?
Utóbbi esetében... a legtöbb értékes figura azért értékes, mert a minta a végtagjain egyedi minta díszeleg.
Példa: Az ezredfordulós lego Boba Fett figurának két verziója létezik. Az egyik a Slave 1 készlethez tartozott, a szimpla szürke karokkal és lábakkal, a másik egy limitált Cloud City készlethez, amelyben a karok és a lábak saját mintát kaptak (mely akkoriban ez hatalmas luxus volt).
Míg a Slave 1-es figura egy akármilyen szettből kiszedett szürke karokkal és lábakkal továbbra is értékálló, a Cloud City készlethez tartozó figurát nyilvánvalóan CSAK a speciális, festett végtagokkal fogadják el, és veszik meg azért a horribilis összegért, amit az adott gyűjtő fizetne.
Gyártási szám, meg egyebek nem nagyon számítanak, azok sokkal inkább az adott alkatrészt, és az adott színt hivatottak jelezni.
Ha félreértelmeztem a kérdést, vagy túlságosan nyilvánvalót mondtam, akkor elnézést.
"a minta a végtagjain egyedi minta díszeleg"
Akartam mondani, "a minta a végtagjaiin egyedi."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!