Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Honnan lehet tudni, hogy...

Honnan lehet tudni, hogy eredeti-e a lego?

Figyelt kérdés
Még mindig elég nagy népszerűségnek örvend a lego figurák gyűjtése, főleg a star wars. Vannak olyan figurák, amikért képesek a gyűjtők több tízezer vagy százezer forintot is fizetni. Na, de honnan tudjuk, hogy eredetit vásárolunk? Honnan tudjuk, hogy minden alkatrésze eredeti, nem pedig más legokból lett összetákolva?

2015. máj. 18. 17:43
 1/2 Gőte ***** válasza:

Attól függ. "más lego-k" alatt a copycat cégeket értjük mint Mega Bloks, Kre-O, COBI, meg miegymás, vagy pedig simán a LEGO más készletéből szedett alkatrészekre?

Utóbbi esetében... a legtöbb értékes figura azért értékes, mert a minta a végtagjain egyedi minta díszeleg.

Példa: Az ezredfordulós lego Boba Fett figurának két verziója létezik. Az egyik a Slave 1 készlethez tartozott, a szimpla szürke karokkal és lábakkal, a másik egy limitált Cloud City készlethez, amelyben a karok és a lábak saját mintát kaptak (mely akkoriban ez hatalmas luxus volt).

Míg a Slave 1-es figura egy akármilyen szettből kiszedett szürke karokkal és lábakkal továbbra is értékálló, a Cloud City készlethez tartozó figurát nyilvánvalóan CSAK a speciális, festett végtagokkal fogadják el, és veszik meg azért a horribilis összegért, amit az adott gyűjtő fizetne.

Gyártási szám, meg egyebek nem nagyon számítanak, azok sokkal inkább az adott alkatrészt, és az adott színt hivatottak jelezni.

Ha félreértelmeztem a kérdést, vagy túlságosan nyilvánvalót mondtam, akkor elnézést.

2015. máj. 22. 07:33
 2/2 Gőte ***** válasza:

"a minta a végtagjain egyedi minta díszeleg"

Akartam mondani, "a minta a végtagjaiin egyedi."

2015. máj. 22. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!