Minecraft >> Hogy lehet kikapcsolni hogy egyáltalán elkezdjen esni az eső egy pályán?
Beteheted a Too Many itemset, annak van egy gombja, ami elállítja az esőt, de csak akkor, ha elkezd esni. Felhúzhatsz egy ideiglenes üvegfalat a pálya fölé jó magasra, és nem fog zavarni az eső.
Szerintem nincsen olyan parancs, amivel véglegesen ki lehetne kapcsolni, talán egy szervernél a server.propertiesben lenne rá lehetőség.
Command block-kal meg lehet oldani.
Kiteszel egy command blockot, és beleírod a tiszta idő cheat parancsot (asszem /weatherclear). Rákötsz egy pulzáló redstone impulzust (ezt elő tudod állítani repeater és comperator segítségével), majd az egészet rákötöd egy gombra, amit a játékos aktivál, mikor elkezdi a kalandpályát.
A command block-okat amúgy is jó használni kalandpályán, mert ezekkel állítod be a nehézséget, a keep inventoryt, ha kell, meg minden egyéb mást is.
#1 vagyok.
A Command Blockra én is gondoltam, csak elég bugosan működnek, és terhelik a rendszert az órajellel, amit rákötsz. Tehát ha amúgy is sok Command Blockot használ, akkor könnyebb és jobb megoldás az üvegfal. De csak szerintem, mindkét módon megoldható persze.
Órajellel gondoltam. Ha folyamatos a jel, akkor végig tiszta időre állítja. Azt is be lehet állítani, hogy a command block parancsokat ne írja ki.
Én egyszer csináltam kíváncsiságból egy ilyen megoldást, egyáltalán nem volt bugos, hibátlanul működött a dolog. A command block-ok a lehető legjobban reagáltak. Persze nekem csak az időjárást átállító volt órajeles, a többi nem.
Minél több az órajel + commandblock párosítás, annál nagyobb lesz a terhelés (gépet + szervert is leterheli egyaránt, már ha multiban csinálod a pályát mondjuk haverral). Tehát ha már van több ilyen (8-9-re gondolok ezalatt minimum), akkor jobban jársz az üveges megoldással.
(Anno mi fagyasztottunk ki szervert órajelekkel, régi szép idők)
Leírom, hogy működik a comparator-os órajel, ami a legegyszerűbb (megpróbálom úgy leírni, hogy ábrázolja a bekötési rajzot):
redstone---------redstone
repeater---------repeater
(felfelé) (lefelé)
comparator-------redstone
(input)
A comparator-on mind a 3 fáklya világítson. A bemeneti jelet a comparatornak kell adni (erre legjobb, ha repeaterrel lövöd bele), a repeaterekkel tudod időzíteni. Egyszerű elkészíteni, és jól működik. Ha egyszer jelet kap, örökké villogni fog.
2x3 blokkon elfér az egész, és nem is terheli le a gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!