Miért nem kapok egy normális csapatot sem?
Egyetlen közös tényező van a meccseidben. Elárulom, nem a csapat. Megvan?
Na ő az oka, amiér nem mászol.
Te magad és a hozzáállásod.
Nem kell olyanokat erőltetni, mint mid or feed vagy egyéb lane lopó szövegek.
Segíteni kéne a társakat, nem baszogatni, hogy noob, retard, delete LoL meg társai. Segíts build építésben, mondjad, hogy merre hova menjen, ott van-e a jungler stb.
Pingelsz-e egyáltalán? Jelzed, ha eltűnt az ellenfél, merre mehetett, szólni, hogy "ss" vagy "mia".
Junglernek ha ott kezd, segítesz-e sebezni a szörnyet?
Ha te már jól állsz a saját lane-den elmész-e segíteni másoknak?
Csak kill van, vagy assistot is szerzel és hagyod, hogy más szedje be a kill-t ezzel erősítve a nyerési esélyeiteket? Így nem csak 1 ember lesz elfeedelve.
Tudsz-e snowballozni?
Ismersz legalább 3 lane-t ahova tudsz menni normális, oda való hősökkel?
Beszélsz egyáltalán angolul? Mert ez az alap kommunikáció és anélkül nem lesz meg a gold 5. Ha te bas* ol kommunikálni a csapatoddal, mit vársz?
Milyen rúnáid vannak? Csak az alap ad-ap vagy sikerült már végre összeszedni minimum 10 teletöltött rúnaoldalt? Nekem 17 van és kevés 3 fajta lane-re (jungle mid support).
Farmmal hogy állsz? 20 perc alatt megvan a minimum 160 minion (180-200 az ideális).
Kitámadsz-e, tolod a laneden a minionokat előre? Ha emiatt begankelnek és a jungler + lanen lévő agyonver másokat hibáztatsz vagy magadba nézel, te hol rontottad el?
Ha tudod, hogy az ellenfél junglere gyakran jár segíteni a társának a te lane-dre próbálsz védekezően játszani, vagy csak tolod, tolod, meghalsz és sírsz a chatbe?
Ami még nagyon fontos, wardolsz-e (és NEM, a trinket NEM jelent wardolást, a 75 meg 125 aranyért megvehető őrszem, az a ward) a környezetedben bokrokat?
Hogyan, mit pickelsz választáskor? Ha látod, hogy nincs tank a csapatban hajlandó vagy tankot pickelni, vagy csak azért is viszed az ad/ap karakteredet, hogy gyilkolhass.
Nézed a csapat összeállítását hős kiválasztásakor? Ha nincs CC a csapatban, hozol olyan hőst, amelyiknek van valami jó CC-je (stun, snared, knock-up) (silence nem tartozik ide)?
És talán a legfontosabb: ha TE elszúrsz valamit, hajlandó vagy belátni és bevallani, hogy hibáztál és tanulni az esetből, vagy csak dühöngsz és másokat hibáztatsz a te kudarcaidért, amikért te vagy a felelős. Másokban könnyebben megtalálod a hibát, mint magadban
Rengeteg itt a kérdés, amin elgondolkozhatsz, miért vagy még mindig silver 2-ben.
Nálam is ez a helyzet, csak én bronz 4 és 5 között járkálok.
Az előző kommentelő kérdésere a válaszom.
Szoktam pingelni, még akkor is ha csak 2 mp tűnt el az enemy. Helpet is szoktam kérni a junglertől de arra általában semmi nem jön. Ha ő jön akkor meg nem pingel, ami nálam sokat számít, mert akkor úgy helyezkedek. Mikor én vagyok a jungler, én mindig pingelem hogy megyek, ha ők kérnek segítséget akkor amint tudok megyek(mert azért nem hagyok ott elkezdett szörnyeket).
Ha nem én vagyok a jungler akkor segítek ha nálam kezd.
Én nem csak akkor segítek ha jól állok, hanem ha látom hogy egy kicsit békésebb a lane és máshol meg kell a help.
Engem annyira nem érdekel a kill(ha mides vagy adc vagyok akkor igen, de midesként ha ott az adc akkor nem érdekel.).
Farmal nem igen állok jól. 20perc alatt szerintem csak 100-130 farmot tudok összeszedni.
Én általában védekező stílusban játszok, főleg ha nem az enyém az első kill a lane-en. De van hogy néha én is agresszíven játszok(nem úgy hogy felmegy bennem a pumpa, hanem hogy nem hagyom farmolni és folyamatosan csapkodom.)
Szinte folyamatosan wardolok. Pinket bokorba, sarihoz vagy ahonnan jöhet az enemy jungler. Zöldet általában folyóhoz rakom.
Top-ra és jungle-ba tankot szoktam pickelni. Topra maokai vagy malphite, jungle-ba udyr vagy ww. Suppnak is tankot pickellek(morgana, thresh, blitz).
Ha én hibázok akkor belátom. Nem írom ki chatre de tudom magamban hogy én hibázok.
De mikor nem én cseszem el mert nincs fókusz(sűrűn látok tank, supp fókuszt)hiába pingelem hogy adc-t üssék vagy az elfeddelt enemyt, tuti nem azt ütik.
Meg az se az én hibám legyen hogy egyedül mennek teamfight-ba meg soloznak össze vissza. A vesztésre állunk akkor védekezően kéne játszani de a társaim kifutnak mert éppen nem látnak senki a minimapom. És ilyenkor nem csak én pingelem és irom hogy jöjjenek vissza.
Meg sokan mondják olyan champet vigyünk akivel tudunk carryzni. De ha már csak a supportolás marad abból hogy lehet carryzni?
Igaz nekem nincs minden lane-re carry képes champem. Top-ra inkább tankot viszek, mid-re talán ott van Lb, yasuo, ahri bár ezekkel még van hova fejlődnöm. Jungle udyr vagy WW. Suppot már írtam, adc tristana, sivir, ashe. Ezek azok akikkel megy a játék. Mondjuk adc-nek nem vagyok valami jó.
Pedig nagyon is igaza van annak a válaszadónak, aki most felrebbentette ezeket a kérdéseket. A hibát először magunkban kell megtalálni, és tanulni belőle, nem pedig azonnal pl. a junglert hibáztatni, hogy "omg noob jungler no gank", meg satöbbi.
Szedd össze a teamet, segíts nekik, mert így csak magad alatt ásod a gödröt, hogy flamelsz meg másokat hibáztatsz. Ne várd, hogy csak úgy jöjjön egy angyal és megváltsa a LoL közösséget, és egyből mindenkit challengerré változtasson.
Mindenki azt írja hogy én lehetek a hibás.
Mióta a Silver 3-mas haverommal játszok normális teameket kapok és 10/8 mecst nyerünk.... és amúgy remekül tudok farmolni, bár nincs meg a 180 farm 20 perc alatt ,de mivel állandóan dravenezek ezért a kb 140 farmomat kiegészíti a passiveom. Mióta a haverommal játszunk azóta a team figyel a dragonra nem megy 1 esével meghalni és nem trollkodik ,mindenki segít a másiknak ,és a legfőbb mióta a haverommal játszok feljebb jutottam S1 be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!