Miért nem tudok barátot hozzáadni Steamen?
Én és haverom is megvettük a call of duty mw3 játékot, aktiváltuk steamen, de amikor hozzáadnám barátnak azt írja, hogy a steam közösség egyes funkciói csak akkor válnak elérhetővé ha vásároltam.
A boltba(576kbyte) azt mondták, hogy működni kell neki.
Mi lehet a baj?
Itt a gond. Aktiváltad. Vagyis NEM a steam-en keresztül vetted a játékot.
A steam rendszere továbbra is csak akkor enged barátot felvenni, ha a steam-en keresztül csinálsz valamilyen pénzmozgást. Ez lehet X euros steam pénztárca feltöltés, játék/program vásárlása bankkártyával, paypallel, skrillex-szel stb. De a lényeg, hogy a pénznek át kell mennie a steam rendszerén. Ez a te és a többi játékos védelmét szolgálja. Egy bankkártya/paypal stb alapján sokkal hamarabb meg lehet találni a tolvajokat (scammel elszedik mások dolgait stb), mint simán felhasználónév/jelszóval, hisz oda azt írsz be, amit akarsz. Bankkártyánál meg egyéb fizetős eszközökkel valódi személyes adatokat kell megadnod, amit a rendőrség komoly ügyekben vissza is tud keresni (hisz a szeam kiadja rendőrségi nyomozáskor a bankszámla számodat, paypal azonosítót, stb, ami alapján be tudnak azonosítani).
A steamnek te mondhatod, hogy vetted a boltban, de az is lehet, hogy egy nagyobb multiban dolgozol és kiloptad a kódot a dobozból. Vagy elloptad a játékot a boltból, stb. Nincs arra bizonyíték, hogy te törvényesen jutottál hozzá ahhoz a játékhoz.
Ezért kell a steam-en keresztül csinálni valami pénzmozgást.
Egyébként buz*ság, mert ez így szó szerint nincsen leírva sehol, de tapasztalatból tudom, hogy így működik.
Amit megpróbálhatsz esetleg, hogy írsz a steam supportnak és leveledhez csatolod a bescannelt nyugtát az 576kbyte bolttól meg egy képet az eredeti játékról (nem csak a dobozról, legyen mellette kirakva az eredeti DVD is). Talán akkor feloldják, de ez jó 1-2 hét lesz mire megmozdítják a feneküket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!