Hány százalék az esélye hogy ugyanazokkal a hősökkel indul a két csapat?
az esely 0
soha nem lattam olyan meccset ahol a 2 csapat egyforma hosoket vitt volna
Nem nulla az esélye. Ez egy valószínűségszámítás feladat. A házifeladat kérdések kategóriában biztos lesz, aki levezeti.
Nekem már régen volt, és nem számolgatok ilyesmit 6 éve, én odáig jutok, hogy 123-ból 5-öt '123 alatt az 5' féle képpen lehet kiválasztani.
Tippem, hogy az eredmény 2/'123 alatt az 5', de tartok tőle, hogy nem ilyen egyszerű.
A második válaszadónál lesz az igazság. 123 (124) alatt az 5, ezt szorzod kettővel, mert a két csapat-összeállítás független eseméy. Elég kicsi szám jön ki, 8,8e-9 a valószínűség, de ha nagyvonalúak vagyunk, kerekítsük erősen felfelé, egy mikroszázalék az esélye. :) (10^-6 %)
Bár ez változhat, mivel az egyes hősök választási valószínűsége még blind picknél nem azonos, súlyozni kéne. (Meta, "OP"-hősök, népszerű választások, értelmes csapatösszeállításra törekszünk stb.) Sanszos, hogy ennél nagyobb a tényleges valószínűség, de ennél többet nem tudunk mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!