Valaki jatszik metin2 vel?
Csupán információként:
Én a mai napig hébe-hóba Metin2-zök, holott 7 évig WoWoztam, 2 évig Guild Wars 2-ztem, van bő 1 évem TERA-ban (a régiben, mikor 60 volt a max szint meg nightforge szettek), játszottam Perfect world-del, Neverwinter-rel, Either Saga Odyssey-jel, Archlord 1-2-vel, meg egy rakat kisebb nem annyira ismert MMORPG-vel.
Lehet fikázni a metin2-t, igen, régi (2005-ös). Azonban ne verjétek a melleteket, hogy az újabb mmorpg-k így meg úgy, mert azok még sehol nem voltak. Sok későbbi mmorpg és egyéb játék merített a metin2-ből, vagy akár a wowból fejlesztés, programozás terén (diablo 2-3 táskák, páncélzat mutatása karakternél, stb).
Egyfajta kikapcsolódásra tökéletes, amikor semmi dolgod nincsen, csak úgy csinálnál valamit, hogy teljen az idő. Én is ilyenkor szoktam felmenni nyakon vágni pár szörnyet. Nyugtató és elmegy vele az idő, heti 1 alkalommal teljesen jó.
Az már megint más kérdés, hogy sok fiatal csak azért játszik ezzel mert magyar, és semmi nyelvtudása nincs. Ilyen téren azért szomorú a dolog, hiszen komolyabb mmorpg-khez egyrészt kell egy komoly(abb) gép (lásd TERA, full grafikával ment a játék, de instáknál folyton úgy laggoltam, hogy 0-ára le kellett húzni a grafikát), másfelől nyelvtudás. Az angol egy világnyelv jelenleg, rengetegen beszélik. Ha egy játék angolul készül el, akkor értelem szerűen a maximum játékos létszám nem korlátozódik le 10-12 millióra, hanem akár 2-3 milliárd is lehet. Ez hatalmas bevételi különbség, ha több a pénz, több időt tudnak beleölni, többet foglalkoznak vele, több ember dolgozik rajta, ezáltal kidolgozottabbak a ruhák, karakterek, helyszínek, stb. Mindennek megvan a maga oka.
Nem mondom (főleg itt 2015-ben), hogy eget rengető játék, de el lehet lenni vele. Ha valaki nem tud angolul és azért metin2-zik, az meg ne parázzon, nyugodtan próbáljon ki angol nyelvű mmorpg-t is, én pl zéró nyelvtudással kezdtem a wow megjelenésekor wowozni és mégis fel tudtam fogni, hogy most ezt vagy azt kell nyakon verni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!