League of Legendsben mikortól érdemes elkezdeni rankedezni?
Attól függ milyen a KDA-d, hiába van 200 wined, és hiába nyered meg mind a 10 besoroló meccsed, ha eddig rosszul játszottál akkor is bronzba fog berakni :)
Azt pedig nem értem, miért rossz ha valaki bronzba/silverbe rak be a játék. Ez azt jelenti, hogy nem vagy egy profi játékos és kész. megértem hogy mindenki próbál jobb lenni, de én is játszok, és tudom hogy EUWesten Silver 2-nél nem vagyok jobb, ennyi :D EUNE-n ez szerintem megér egy Gold 5-öt, de nem többet :D
10 meccsből 8at, de inkább 9/10-et, hogy goldba, de legalább silver 1-3ba juss.
Minimum 3 fullos rúna oldal, ad ap tank/jungler.
Minden posztra legyen minimum 3 hősöd, amivel úgy ahogy játszani is tudsz.
Az, hogy te mid-re szeretnél menni, az egy dolog. Rankeden pick order van. Ha te harmadik vagy és midre mennél, de az első is midre akar menni, ő előbb pickelhet, szóval ő ment midre, te meg kereshetsz másik lane-t.
Jungler/mid/top az, amivel lehet hozni egy-egy meccset erősségi sorrendben. Adc-vel azért nem tudsz carry-zni, mert ha répa a csapat, otthagynak meghalni minden sarkon, hiába vagy erős, front lane nélkül ledarálnak a fenébe, mert az adc nem tank.
Sok sikert a rankedhez.
Azt ajánlom, hogy 1-2 champpel tudj "igazán jól" (a többihez képest legalábbis) játszani + minden szerepre legyen valami (ez megvan). Nagyon fontos, hogy legyen fő szereped, amit a legtöbb meccsben próbálsz majd megszerezni, ne csak sodródj, hogy "lesz, ami lesz". Fő champekhez legyenek rúnáid. Tudd építeni a champed (tehát pl. nem kezdesz el MR-t venni egy full AD team ellen, vagy nem veszel Varusnak Runaan's Hurricane-t, csakmert a Recommended azt írja). Ismerd az ellenséged, tudd a champek képességeit, még akkor is, ha sosem játszottál velük. Tudj lasthitelni. És ne feledd: a játék nem arról szól, hogy mennyit tudsz ölni, hanem hogy le tudod-e szedni az ellenség bázisát. Nem biztos, hogy ér annyit egy ölés, mint amennyit feláldoznál érte. A többi nagyja kb. gyakorlás/tapasztalat.
Hogy hova kerülsz, azt egy láthatatlan szám, az "MMR"-ed dönti el (matchmaking rating). Ha vesztesz, ez csökken, ha nyersz, növekszik. Ha MMR szerinti jobb játékosk ellen nyersz, akkor többet növekszik, viszont ha ungyanígy roszabbak ellen vesztesz, akkor többet vesztesz. A 10 meccs alatt többféle nehézségű játékosok ellen fogsz játszani, és a végén ez alapján fog bekalibrálni és berakni valahova, és így amint látod nem lehet konkrétan megmondani előre.
#1, #3 sajnos baromságot beszélnek, csak a győzelem (és természetesen az ebből jövő MMR) számít, tehát ha te 0/10-es K/D-vel nyersz meg X meccset, akkor ugyanoda dobna, mintha a legjobb K/D-vel nyernéd meg őket.
Zeddel egy rohadt nagy baj van. Aránylag jól könnyű vele játszani, de amúgy onnantól elég skilles. Amúgy pedig a midet nagyon ritkán szokták hátrahagyni, általában ahol én vagyok (gold3.. vagy voltam mert preseason előtt abbahagytam) a top és a mid-et az első 2 pick elvitte.
(Bot premadekbe meg sose bízz tuti valami lengyel lámák.)
Amikor úgy érzed, hogy most képes vagy lehozni egy meccset és tele vagy önbizalommal :D Persze az se ártana, ha megvárnád s5-öt
És midre meg Zilean-t mondanám nagyon op-nak.
Sok Sikert!
Érdemes supportra is gyúrni (ha jó vagy miden, nagy segítség, hiszen sok champ mindkét role-ra jó), egy jó support simán viszi a meccset, még közepesen idióta adc mellett is. Rákényszerít a számlálók észben tartására, kommunikációra, minimálisan a gankre, egyébként is a leginkább utált szerepkör, szóval csak nyerhetsz vele, ha jól megy.
Amúgy megkérdezhetem, az a 2-3 champ minden lane-re menyire jelent különböző champeket? Mert ismerni 3 ad midest team szempontjából nem előnyös, ahogy előttem is mondták, esélyed sincs egy full ad teambe ap-t vinni, ha úgy alakulna. Lehet, hogy úgy érzed, elég ez a pár champ, de elképzelhető, hogy meg kell még tanulnod párral játszani, hogy akármilyen lane, akármilyen team esetén sikeresen be tudj illeszkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!