Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Van esélyem nekem egy alap...

Van esélyem nekem egy alap 3D-s MMORPG-t összehozni? Melyik programot használjam ami ingyenes?

Figyelt kérdés
Tényleg csak egy pár perces játékról lenne szó egyenlőre, nem szeretném bővíteni ha kész van max jobbá tenni. Annyi a lényege, hogy emberek és kutyák lesznek benne, nem kell lövöldözni, semmi. Csak lépkedni, ügetni és állni. Helyszín sem lenne nagyobb mint egy 15x15méteres terület és egy chat ablak.
2014. dec. 27. 19:37
 1/4 anonim ***** válasza:

Van esélyed hozzá, de előbb tanuld meg mindennek az alapját, mert olyan programot nem fogsz találni (engine-eken kívül), hogy 2-t kattintasz és kész a pálya meg az ember, meg minden.

Egy ilyen szerinted kisméretű dolog megvalósítása is egyedül hosszú hónapokat vehet igénybe. A későbbi bővítés pedig nem úgy működik, hogy: na ez tök jó, megtetszett, bővítsük.

Már az elején úgy kell felépíteni mindent, hogy bővíthető legyen, és ne kelljen újramodellezni/elölről kezdeni az egész játékot csak azért, mert az elején nem kalkuláltad bele, hogy lesz bővítve is.

Szóval ez nem ilyen egyszerű. De az internet világ tele van tutorialokkal.

2014. dec. 27. 19:45
 2/4 A kérdező kommentje:
Programozni nem igazán szeretnék megtanulni, próbálltam iskolában de nem megy nekem, amit megmutatnak azt tudom, de mihelyst egy kis hibát kiír akkor elakadok és nem tudom, hogy hogyan javítsam ki. Blenderben létre tudnám hozni? ( A blenderhez értek annyit, hogy 3D-s tárgyakat tudok létrehozni és csontozni is). Már csak a Blenderhez a játék motort kellene hozzá adni viszont nem tudom, hogy az a fenti célra megfelel-e? ( Főleg MMORPG-ben)
2014. dec. 27. 19:50
 3/4 anonim ***** válasza:
Tudnod kell programozni, rajzolni, 3d modellezni, animálni, hálózati kódot írni, esetleg zenélni/effekteket gyártani, hangot keverni, stb. Ez túl nagy munka egy embernek, akármilyen egyszerű is a játék.
2014. dec. 27. 20:10
 4/4 anonim ***** válasza:

Bármit akarsz csinálni, mindenhez programozási tudás szükséges. Ahogy a #3-as is írta.

Egy játék elég összetett dolog...nem annyiból áll, hogy elkészítesz egy 3D-s alakzatot, amit a saját programjában képes vagy akár működése is bírni.

2014. dec. 28. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!