Egy játékot keresek! Létezik?
Sziasztok! Egy dungeon crawler típusú játékot keresek, de legalább valami darkosabb fantasyt.
Ami mindenképp kell:
-dungeont tartalmazzon ha nem is crawler
-lineáris történet
-jó harcrendszer
Ami jól jönne:
-FPS nézet
-hosszú játékidő
-kidolgozott pályák
-érdekes történet
-akár platformer elemek (nem AC féle)
Ami lehúzza:
-túl sok craft, loot, farm
-túl oldschool grafika (dungeon masters, wizardry 6-7 már régi)
-nagyon szerteágazó játékmenet, túl sok sidequest
Ami kizárt:
-HP gömböt dobó mobokkal telerakott hack&slash
-bármilyen hack&slash
-sci-fi, fps (mint stílus)
-turn based
-openworld, sandbox
Röviden összefoglalva egy olyan játékot keresek ami -ha nem is dungeonba játszódik az egész- sok dungeont tartalmaz, kicsit darkos (de nem morbid) hangulatú, egyszerű kis lineáris hangulatos játék. Semmi extra, semmi húszgigás kontent-hegyek. A legközelebb álló játik amit eddig találtam (és megőrültem érte olyan jó) az a legend of grimrock I-II. De egy fokkal szabadabb kezet adó játék kellene most. Aki ismer olyat ami megfelel a követelményeknek, azt kérem írja le, nagyon hálás lennék. Nem baj az se ha indie, vagy ha régi. Köszönöm!
Azt hiszem az Arx Fatalis talán az egyetlen játék ami megfelel az összes követelménynek.
Az Arx Libertatis mod erősen javasolt hozzá, ha bugmentesen akarod futtatni modern gépeken: [link] Illetve, ha fel akarod rakni a magyarítást, akkor is kelleni fog: [link]
Esetleg a Lands of Lore első része még. Igaz nagyon régi, időben nem sok választja el a Wizardry 7-től, de gyönyörű pixel art grafikája van, a maximumot kihozták a lehetőségekből és meglepően felhasználóbarát a kezelése a korát tekintve. Bár RPG, a ScummVM is támogatja, én azt javaslom a futtatásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!