Hogyan lehet legegyszerűbben kirakni egy puzzlet? Van valami taktika? Tippek?
Amin van minta az megy csak pl az ég (kb a kép fele) az megy lassan...
Én 5 fele szétválogattam a teljes puzzlet ebből az egyik az ég. Azt is szétválogattam 6 féle kék szín szerint. Utána egymás mellé/alá raktam minden csoportot 5 sorba forma szerint.
És elég lassan megy. Van valami tipp hogy mit kell nézni vagy hogy? mit? merre?
1. Kirakod a széleit.
2. Szétválogatod valami szerint. Ez lehet szín, mintázat, vagy a képtől függően kb bármi.
3. A szétválogatott csoportokat elkezded összerakni, és ha már látható, hogy kb mi az, elhelyezheted a kereten belül.
4. Rakd ki a maradékot, amik összekapcsolják majd a nagyobb (már kirakott) mintákat egymással és a kerettel.
5. TA-DA! Kész is.
Tipp: ha a szétválogatott csoportokban elakadsz, érdemes alak szerint szétválogatni és az alapján rakni tovább.
Én mindig így rakok puzzle-t. Eddig mindet sikerült kirakni, viszonylag rövid idő alatt.
En is atgondoltam es kb erre jutottam amit leirtal.
2000db tajkepet rakok. 3 fele szetvalogattam es az egnel kezdem ami kb a puzzle harmada.
Kiraktam a szeleit sarkat oldalat... szin szerint is kivalogattam sotetkek vilagoskek es atmeneti es 3 csoportba sorba raktam forma szerint 0-1-2-3-4 fules szerint.
De meg mindig kibeba***** lassan haladook!!!!
Kb ulunk 2en egy fel orat es a helyere rakunk vagy 3-4 db-t...
A kirakózás türelemre is tanít sok egyéb készségfejlesztő tulajdonsága mellett. Engem pl. tegnap kb. 4 órára szippantott be. Ez alatt kb. 4 sornyi eget raktam ki (1000 db-os puzzle).
Egyébként viszont tényleg a széleket kell először kirakni, majd színek/motívumok szerint csoportosítani, úgy a legegyszerűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!