A the walking dead season 2-hoz magyarosítást nem találok irnátok? Pls
Figyelt kérdés
kérlek irjatok előre is köszi2014. szept. 1. 15:24
1/5 Csori96 válasza:
2/5 anonim válasza:
Ez veszettül ízlés kérdése hogy magyarítás-e. Szerintem meg nem magyarítás mert nem meg magyarítják a játékot, hanem magyarosabbá teszik, meg magyarOSítják. Nem magyarítják. http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__387515..
3/5 Csori96 válasza:
Minden egyes (játék)fordító - pár kezdőtől eltekintve - a magyarítás kifejezést használja munkáira. Magyarítás Portál, Játékmagyarítások SG.hu fórum - Ezekben szintén a magyarítás szó szerepel. Az, hogy a játékokhoz készült fordításokat magyarításnak nevezzük, nem ízlés kérdése, hanem tény, el kell fogadni, mivel így helyes.
Ha valamit magyarossá teszel, akkor magyar jellegzetességekkel látod el. Nem hiszem, hogy a fordítók a játékokat magyarokra jellemző motívumokkal, jellegzetességekkel szokták ellátni.
4/5 anonim válasza:
Ami azt illeti legtöbb magyarító betesz védjegyeket a magyarításokba. Na de mindegy. Én így tanultam meg, és sokan mások is. Magyarítás, magyarosítás, hótmindegy, ízlés kérdése ki hogyan mondja. Ugyanaz a fogalom. A magyarosítás szó sem a levegőből hullott le. Nem olyan mintha a kulcslyukat írná pontos j-vel. Nem mindegy hogy kutya vagy eb? Macska vagy cica? Vagy tökömtudja. Ugyanaz a szó. A magyarosítást minimum azóta használják mint a magyarítást és ugyanazt jelenti.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. szept. 9. 14:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!