Van valaki aki tudja, hogy hogy kell ezt a harry potteres játékot játszani?
Igen, én tudom, bár lehet hogy egy-két szabályra már nem emlékszem pontosan, szabad korrigálni :)
Két kocka van, egy számos és egy betűs, amikor rajtad a sor mind a kettővel dobsz, kivéve amikor leestél a pályáról, akkor csak a számozottal kell, és a négy sarok valamelyikén tudsz csak visszajönni...
Az egész úgy kezdődik hogy Harry kezd, amit dob, ott kell elhelyezni a bábuját, utána Malfoy, ugyanez...
Majd Harry dob ismét, felhelyezi a táblára a kvaffot, Malfoy pedig utána a gurkót...
Ezek után a dobások eredményeképpen vagy a szám szerint, vagy a betű szerint lépsz (a bábukkal), azaz nem oda kell lépned amit dobsz, hanem vagy a sor, vagy az oszlop szerint...
Ha ennek eredményeképpen a szomszédos mezőben, az átlót is számolva, a kvaffhoz kerültél, kapsz 10 pontot, amit a tábla szélén tudsz jelölni, ha pedig a gurkóhoz, leesel a játéktérről (ugyanarra a mezőre ahonnan leestél), az első bekezdés szerint folytatod a játékot ha rád kerül a sor...
Harry a köre végén a kvaffot mozgathatja el 1 mezőnyit, Malfoy a gurkót...
Az arany cikesz akkor kerül játékba, ha a két kocka közül mindkettőn rajta van a cikesz matricája, a számozotton ez az 1-es vagy a 6-os, a betűsön pedig A vagy F, azaz csak az alábbi dobások esetén jelenhet meg: A1, A6, F1, F6...
Ha ez megtörtént, minden körben dobni kell az aranycikeszre is (természetesen rögtön azután is, hogy megjelent), ugyanúgy sorban vagy oszlopban lehet csak mozgatni mint a bábukat...
FONTOS, az összes labda esetében csak akkor kapod meg a pontod ha TE mozogsz oda közel hozzá a dobásod miatt, nem pedig akkor, ha a labdát odamozgatták hozzád, akár a kör végén, akár dobás miatt...
Aki az aranycikeszt elkapja, 150 pontot kap, a játéknak pedig azonnal véget ér, akinek a több pontja van, az nyer :)
Ha kihagytam valamit, hozzá lehet toldani bármit, ha pedig már rosszul tudom néhány pontját, akkor azt is jelezheti bárki :)
köszi szépen a választ
nagyon sokat segítettél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!