Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Programozni szeretnék egy...

Programozni szeretnék egy játékot, de tartok tőle, hogy a játékmód miatt érdektelen lesz. Tudnátot véleményezni a lentebb leírtakat?

Figyelt kérdés

Alapítottam egy játékok és rajzfilmek készítésével foglalkozó csapatot. Elsó komolyabb projektünk egy olyan webes felületű játék lenne, ami hasonló játékmódot követ, mint az ázsiai visual novelek. Magyar változattal rendelkező példa erre a kifejezetten lányoknak készült Csábításból Jeles.

Mi azonban egy erősen misztikus, harcias kalandjátékot szeretnénk felépíteni, amely fő cselekményszálát képezné ez a visual noveles stílus. Vagyis adott egy történet, és különböző lehetőségeket választva befolyásolhatjuk a karakter kapcsolatát a környezetével. Mindezt egy kaland történetbe sűrítve.

A kérdés az, vajon a dinamikus akciót kedvelő fiúk hajlamosak-e leülni egy olvasás központú játék elé? És vajon a lányokat érdekelné-e egy romantikamentesített kalandjáték?

Elnézést, ha rosszul értelmeztem a nemeket, az emberismeret nem az én erősségem. Bármilyen nemű kultúrált véleményt szívesen fogadok és hálásan köszönök!

16/L

2014. júl. 24. 16:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Retegjatek, retegkozonseggel. Mostanaban senki nem hajlando sokat olvasni, nemhogy a fiuk.
2014. júl. 24. 16:21
 2/5 anonim ***** válasza:

Azért ezt kikérném magamnak, rengeteg olyan játék van, ahol sokat kell vagy lehet olvasni. PL: Assassins creed, black flagen kívül minddel toltam és elég sokat olvastam is.

A játékkal kapcsolatban:

Ha baromi hosszú szövegrészek lesznek benne, megszakítva 1-2 pár perces csetepatéval, nem hinném, hogy kelendő lesz. Sajnos ilyen a mostani játék trend és játékszokások.

Ha az olvasás - harc 40-60 vagy 50-50%ban lesz jelen, még van esély, de manapság az adrenalinra, az akciókra, a pörgős jelenetekre mennek rá, nem arra, hogy 50 percet olvass egy 2 perces bossfighthoz.

Én a helyetekben inkább adventure alapra helyezném, mehetsz a mapon, időnként bemegy pályanézetbe, ahol beszélgethetsz emberekkel, harcolhatsz, stb. A továbbjutáshoz lehet olyan küldiket csinálni, ahol elmondja az adott NPC xy-t hol találod pontosan, a küldiket újra lehet olvasni és nem jelöli a térképen. Így rá lehet venni az embereket az olvasásra is :)

24/f

2014. júl. 25. 15:03
 3/5 anonim ***** válasza:

ui az első psoztolónak:

Az reteK, nem reteg.

2014. júl. 25. 15:03
 4/5 anonim ***** válasza:
ekezettel irva talan megerted: re'tegja'te'k, re'tegkozonsegnek.
2014. júl. 25. 16:49
 5/5 A kérdező kommentje:

Első, én is valami hasonló válaszra számítottam. Köszönöm, hogy írtál!

Második, köszönöm, hogy kifejtetted a véleményedet, a tanácsodat pedig még inkább. Tetszik, amit írtál, úgyhogy ez alapján fogjuk kivitelezni.

2014. júl. 25. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!