*spoiler* The Wolf Among Us Episode 5-nek nem értem a végét. Mikor elmegy Nerissa, Bigby gondolkodik, aztán utánamehetek, vagy nem. Aki érti az irja le légyszi. (nem vagyok tul jó angolos, gondolom azért nem érthetem:D)?
Üdv! [SPOILER]
A válaszom elég rendesen spoileres lesz úgyhogy csak az olvassa el aki már végig játszotta a játékot !!!
Szóval: A játék első epizódjának az elején, amikor a Woodsman ütlegeli Faith-t Bigby közbeavatkozik aminek az a vége hogy ő is és a Woodsman is kiesnek az ablakon. Ez nem is fontos, ami lényeges az ennek a jelenetnek a vége. Ekkor Faith és Bigby beszélgetnek, és Faith a beszélgetés végén ezt mondja neki: " You're not as bad as everyone says you are" - Ezt jelenti: "Nem vagy olyan rossz mint ahogy azt mondják". Ezen alapszik a játék végén a fordulat amikor ugyan ezt a mondatot nem Faith hanem Nerissa mondja.
Magyarázat:Az első epizódban ez után a nyitó jelenet után nem sokkal megtaláljuk Faith-nek a levágott fejét az apartman lépcsőjére téve. Így a játékos végig azt hihette hogy Faith halott volt, azonban mikor Nerissa azt modnja hogy : "You're not as bad as everyone says you are" akkor rájöhettünk hogy az igazából nem is Nerissa hanem Faith volt.
Hogy ez hogy lehetséges? - Mint tudjuk a mesehőseink Glamourokat használnak annak érdekében hogy ember külsejük legyen. Így például Bigby nem farkas hanem egy normális ember. Viszont ez azt is jelenti hogy egymás alakját is fölvhetik ( lásd: Lily fölvette Snow White alakját ).
A történet során az is kiderül hogy a Pudding and pie -ban dolgozó lányok "fedezték" egymást. Azaz ha valamelyiküknek például dolga volt akkor megkértek valakit hogy vegye föl a Glamourját és úgymond "helyettesítse". Ennek az lett a vége hogy Faithnek Nerissa glamourja volt, Nerissanak meg Faith glamourja, így amikor Georgie megölte Faith-t (valójában ugye az Nerissa volt) akkor a valódi Faith nem vethette le a Nerissa glamourját mert ugye az az életébe került volna.
Viszont erről az egész esetről nem beszélhetett Bigby-nek mert ugye a nyakán volt a Ribbon ami miatt nem mondhatott jóformán semmit : "My lips are sealed"
Így megfogta Nerissa fejét (Aki Faith-nek nézett ki a glamour miatt) és Bigby lépcsőjére tette hogy felhívja a figyelmét.
BIZONYÍTÉK HOGY AZ TÉNYLEG FAITH:
-Sokan azt mondják hogy ha az tényleg Nerissa feje volt a lépcsőn akkor miért nem változott vissza rendesen "Nerissa"-vá úgy ahogyan Lily is visszaváltozott igazi trollá. - Megoldás: Lily csak akkor változott vissza amikor Bigby megtörte a varázslatot azzal hogy kinyitotta a trinketet.
-Továbbá a játék végén miután "Nerissa" (ugye valójában Faith) kimondta az ominózus mondatot ( You're not as bad as everyone says you are ) Bigby elkezdett visszaemlékezni néhány dologra :
1.: Bufkin mikor felolvasta az első epizódban Faith legendáját akkor azt mondta hogy Faith az álcázás mestere.
2.: Bigby ezt kérdi Snow-tól: "Did Dr. Swineheart ever get back to you about Faith?"- Snow ezt válaszolta: "He said he wanted to run more tests". Azaz azt kérdezte hogy a doki talált-e már valamit Faith (valójában ugye Nerissa) fejével, erre pedig az volt a válasz hogy még le akar futtatni néhány tesztet. Ez valószínűleg azt jelenti hogy a dokinak gondjai voltak a test beazonosításával, mivel az valójában nem az volt akinek látszott.
3.: Az első epizódban a tükör nem tudja megmutatni Faith-t mert csak annyit mond: "My lips are sealed"- tehát Faith nem lehet halott mert akkor ugye már mi számítana a Ribbon. Csak azért nem tudta a tükör megmutatni Faith-t mert ő még mindig élt csak Nerissa külseje volt aki szintén Ribbon-t viselt ( a nyakán lévő szalag ami miatt ugye nem tudja elmondani hogy valójában mi történt )
4.: Voltak még apróságok is például: a játék elején Faith
azt kérdezte Bigby-től hogy : " Hey, you like my ribbon?"
Később Nerissa ( ugye Faith ) is ugyan ezt kérdezi csak
Bigby-nek nem esett le hogy miért.
Hát ennyi lenne bocsi hogy ilyen hosszú lett.
Remélem tudtam segíteni.
elvileg most tervben van mert azért is állították le a trónok harcát mellesleg egész jó a történet azóta van már magyarítás is :D
én is furcsáltam mikor visszaemlékezett a farkas a végén de az már a második résznél feltűnt hogy mi van ha nem is faith feje volt az hanem ugyan úgy glamour varázslat (meg ugye a rendes az sokkal tovább is tart)
és igen a hableány vagy faith többször mondta ugyan azt
de még valami!!!
bloody marry asszem mondta éljen a királynő... mit is jelent ez?
nekem valamiért az ugrott be a vége fele hogy nem is a megtört ember itt a fő kalap hanem faith-nerissa
idén jön a játék :))))
olvassátok el a képregény ezen részét, megéri. ott normális befejezést kap a történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!